kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erkekler için ince kravatlar moda oluyor. 80'li yılların Rocker stili geri döndü.

Ne varsa eskilerde var

ESRA ÇORUH
06.10.2007
2008'de bizi nasıl giysiler bekliyor, merak ediyor musunuz? İşte geçmişe iyice teslim olan moda dünyasında bizi bekleyen 10 çarpıcı trend..
Ardı ardına düzenlenen moda haftaları, bize önümüzdeki yılın moda kurallarının ipuçlarını teker teker vermeye başladı. Bunun yanında New York'ta 60'lı yıllardan bu yana 'moda haberleri' şirketi olarak hizmet veren Wolfe da bu trendleri doğrulayınca, bize de bunları sizlerle paylaşmak düştü. 2008'de en dikkat çeken tema, vintage. Geçmişe dönüşü gözle görülür bir şekilde hissettiğimiz koleksiyonlarda, 'eski' olan her şey artık 'yeni' olacak. Bunun dışında etek boyları da uzuyor, tıpkı 60'lar sonu ve 70'lerin başında olduğu gibi... Artık asi gençlik tarzı yerini, büyümek isteyen, daha oturaklı kadın ve erkeklere bırakacak.

1- Erkekler de değişiyor
Tüm defilelerde dikkat çeken bazı renkler var. Özellikle neon pembe, sarı, mavi 2008'in gözdeleri. Bu arada bu renkler yeni yılda sadece kadın kıyafetlerinde değil, erkek koleksiyonlarında da kullanılıyor. Yani anlayacağınız, erkeklere bir haller oluyor... Bizim giydiğimiz parlak renkleri, 2008 yılında erkeklerin üzerinde de göreceksiniz.

2- Punk ölmedi
Eğer punkçı ya da rocker temalarının bittiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Zımbalar, deri ve rivet önümüzdeki sezon daha sık görülecek. Hem kadın hem de erkekler, rock-star görüntüsüne devam...

3- Zengin görüntü
Modada zenginlik ve lüks bu yıl kendini daha çok hissettiriyor. Uzun ve şık gece elbiseleri, kürkler bunun habercisi. Erkekler için ise tüvit ceketler ve kravatlarla tamamlanan 'okullu' tipi moda olacak.

4- Beylere şort
Kısa şortların hiçbir yaz sezonunda modası geçmiyor. Miuccia ve Prada da yine bundan vazgeçmiyor ve erkekler için farklı alternatifler sunuyor. Bacağına güvenen kadınlar için ise ipek, kadife, saten şortlar 2008 ilkbahar-yaz sezonunun favorisi.

5- Aksesuarlar bağırsın
Anneannelerden kalan mücevherlerinizi çıkarın ve her gün takmaya hazır olun! Gerçek olup olmaması önemli değil. 2008'de taşlı, büyük, parıldayan aksesuarlar çok moda. Sade nişan yüzükleri de 'out'. Onun yerine eski görünümlü büyük gösterişli yüzükler takmanızı öneririz. Ayrıca bileklik modasının da geri geldiğini hatırlatalım. Erkekler için ise geçmişe dönüş var. Cep saatleri yine gözde aksesuarlardan olacak.

6- Çevre dostu kumaşlar
Çevre bilinci giderek yayılıyor. Çevre dostu boyayla yapılmış kumaşlar, organik koton, bambu gibi materyeller giderek tüm tasarımcıların favorileri arasına giriyor. Artık seçimimizi çevre dostu ürünlerden yana yaparak bu trende ayak uydurmak en keyifli moda akımı olacak.

7- Pekin kuralları
Bütün dünyanın gözü, 2008 yaz olimpiyatlarında Pekin'de olacak. Ve olimpiyatların resmi rengi olan kırmızı, kobalt mavi ve sarı 2008 ilkbahar-yaz kadın koleksiyonlarında da sıkça rastlanacak renkler...

8- Takıp çıkarılan cepler
Gurur kaynağımız tasarımcı Hüseyin Çağlayan, endüstriyi modayla birleştiren ilk tasarımcılardan. Geçtiğimiz sezon yaptığı elektronik etekle yeni bir akım başlatmıştı. 2008 koleksiyonlarında da teknolojinin modayla artık iyiden iyiye iç içe geçtiğini görüyoruz. Çağlayan kadar detaylı olmasa da, takıp çıkabilen cepler, boyu kısalan ve uzayan pantolonlar, kolu çıkabilen ceketler teknolojik moda akımının yenilikleri...

9- '60'lar geri döndü
Hippi etkisinin hissedildiği kemerler, uzun etekler, bol paça pantolonlar... Bizi net hatlı 60'ların ilk yıllarına götüren tasarımlar 2008'de geri geliyor. Erkek takımlarında da darlaşan ceket kalıpları bizi yine geçmişe götürüyor.

10- Süper ince kravatlar
Eğer ince kravatlardan nefret ediyorsanız, bu trend pek hoşunuza gitmeyecek. Ama 2008 için erkek koleksiyonlarında 80'li yılların rocker stilini çağrıştıran incecik kravatlar var, bizden söylemesi...
Haberin fotoğrafları