kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mini filolar İstanbul'a demirledi

06.10.2007
İDO ile Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Gemi Modelleri' sergisi, Kadıköy İskelesi'nde açıldı. 46 modelcinin 100'ün üzerinde eserle katıldığı sergi, 14 Ekim'e, kadar açık kalacak..
İDO, 'Gemi Modelleri Sergisi' ile model tutkunlarının özel çalışmalarını iskelelere taşıdı. Sergi, Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği'nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kadıköy İskelesi İDO Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide, olta sandalından kruvazöre, Şirket-i Hayriye vapurlarından savaş gemilerine kadar denizcilik tarihinin farklı dönemlerini yansıtan modeller bulunuyor. İlk Türk kanyonu 'Göke', Nusret Mayın Gemisi, Atatürk'ün motoru 'Acar', ilk Türk denizatlısı 'Abdülhamid', sergide yer alan ve dikkat çeken modellerden bazıları. 18. yüzyıl balık avı, yandan çarklı vapurların seyri, boğazda balık gibi maketlerle canlandırılan tarihteki bu önemli süreçlerin yanında; galeride Deniz Harp Okulu Komutanlığı, Emre Kunt, Lucien Arkas ve Nejat Çuharadoğlu koleksiyonlarından seçilmiş özel parçalar da yer alıyor.

EN KÜÇÜK MODELCİ

Sergiye katılan henüz yedi yaşındaki ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Burak Altınkeser, en genç maketçi. Aynı zamanda da sergi öncesi dağıtılan 'En genç katılımcı' ödülünün de sahibi. İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, maketçiliğin hobiden öte, gerçek bir sanat dalı olduğunu ve yepyeni bir çehreye büründüğünü ve İDO iskelelerinde bu tip faaliyetlere devam edeceklerini söylüyor. Maketleriyle Deniz Harp Okulu'nun iki gümüş bir bronz, işadamı Nejat Çuhadaroğlu'nun üç ve Şuuri Sezer'in ise iki altın madalyayla ödüllendirildiği sergi, 14 Ekim tarihine kadar Kadıköy İskelesi'ndeki İDO Sanat Galerisi'nde meraklılarını bekliyor...
Haberin fotoğrafları