kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bayram yağmurlu ve soğuk geçecek

Çağdaş ÇETİNDEMİR-Recai KÖMÜR
Birinci günü güneşli geçecek olan bayramda hafta sonu yağışlı olacak. Ankara'da ulaşım ücretsiz, İstanbul'da yüzde 50 ücretli..
Ramazan Bayramı yağmurlu geçecek. Yurt genelinde bayramın birinci günü güneş var. Ancak iki ve üçüncü günlerinde yağmur olacak. Özellikle ikinci gün etkili olacak yağmurla birlikte hava sıcaklığı düşecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bayramın ilk günü yurt genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava görülecek. Kuzeybatı kesimler çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey Ege kıyıları sağanak yağışlı olacak. Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 23-24, iç kesimlerde 24-26, güney kesimlerde 28-30 derece civarında seyredecek. Bayramın ikinci günü yurdun kuzeybatı kesimleri Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı yağışla birlikte 4-6 derece düşecek. Bayramın son günü de hava sıcaklığı tüm yurtta 8-0 derece azalacak.

OTOYOL VE KÖPRÜLER ÜCRETSİZ
Ankara Büyükşehir Belediyesi bayram süresince halkı ücretsiz taşırken, İstanbul'da yüzde 50 ücret uygulanacak. Tüm otoyollar ve boğaz köprülerinde ise geçişler arife gününden başlamak üzere bayram süresince ücretsiz yapılacak. Bayramın üçüncü günü kızını evlendirecek olan Cumhurbaşkanı Gül bayramın birinci günü Ankara'da olacak, akşam İstanbul'a gidecek. TBMM Başkanı Toptan Zonguldak'ta, Başbakan Erdoğan İstanbul'da, CHP lideri Baykal Antalya'da bayramı geçirecek.