kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Galatasaray'da rektörlük yarışı

YAŞAR ÖZAY
Galatasaray Üniversitesi dördüncü rektörüne hazırlanıyor. Üniversitenin kurucu rektörü Prof. Dr. Yıldızhan Yayla, ardından gelen Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'tan sonra öğretim üyeleri 5 Kasım'da yeni rektörü seçecek. Hayli çekişmeli geçecek rektörlük seçimi için Prof. Dr. Etem Tolga, Prof. Dr. Köksal Bayraktar ve Prof. Dr. Ahmet İnsel resmen aday olduklarını açıkladı. Yaklaşık 140 öğretim üyesinin oyu ile belirlenecek rektörlük için adaylardan Prof. Dr. Etem Tolga'yı Y.Ö.K Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, Prof. Dr. Köksal Bayraktar'ı üniversitenin şimdiki rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ın, Prof. Dr. Ahmet İnsel'i ise hükümet çevrelerinin desteklediği kulislerde konuşuluyor.

ADAYLAR NELER VAAT EDİYOR?
* Prof. Dr. Etem Tolga: Endüstri mühendisi olduğum için icraatın içindeyim. Büyük tecrübem var. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Seçilirsem Avrupa ve dünyadaki üniversitelerle işbirliğine gideceğim. Galatasaray Üniversitesi'ni gerçek Avrupa üniversitesi düzeyine çıkarmak için yoğun çaba göstereceğim. Üniversitede yeni bölümler özellikle, denizcilik fakültesi açacağım.

* Prof. Dr. Köksal Bayraktar: Suna Kıraç Kütüphanesi'nin içine geniş bir bilgisayar ve internet kitaplığı kuracağım. Yönetim biçiminde katılımı alabildiğince sağlamak için komisyonlar kurulmasına öncülük edeceğim. Öğretim üyesi ve araştırma görevlisi annelerin sorunlarını çözeceğim. Halka açık üniversite kavramıyla ilgili olarak, sertifika programları oluşturacağım.

* Prof. Dr. Ahmet İnsel: Bilimsel araştırma fonlarından geniş bir çevrenin yararlanmasını sağlayacağım. Bilgi işlemin altyapısı yenilenecek. Araştırmaya destek sağlanacak. Gereksiz bürokratik yük hafifletilecek. Bölüm başkanlarının seçiminde öğretim üyelerinin katkısı artırılacak. Üniversitenin mali kaynakları çeşitlendirilecek.
Haberin fotoğrafları