kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rus Gazprom ve Ukrayna anlaşmaya vardı

AA
Yeni Haber
Rus gaz devi Gazprom'un Ukrayna ile 1.3 milyar dolarlık gaz borcu konusunda çıkan anlaşmazlığı aşarak, çözüme ulaştığı bildirildi.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, 1 Kasım'da yapılması gereken borç ödemesiyle ilgili anlaşmanın Gazprom Başkanı Aleksiy Miller ve Ukrayna Enerji Bakanı Yuri Bayko arasındaki görüşmeden sonra sağlandığı kaydedildi.

Rus Gazprom'un açıklamasının Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç'in gaz konusunu görüşmek üzere Moskova'ya gelme kararı almasının ardından yapılması dikkat çekti.

Ukrayna'daki erken parlamento seçimlerinin sayımı tamamlanmadan Gazprom Ukrayna'nın gaz borcunu ödemediği ve bu yüzden Kiev'e verdiği gazın miktarını düşürebileceği uyarısında bulunmuştu.

Gazprom ve Ukrayna'dan yapılan açıklamalarda, Kiev'e verilecek gazın miktarının azaltılmasının bu ülke üzerinden Avrupa'ya gönderilen gaz miktarını geçen yıl olduğu gibi olumsuz etkilemeyeceğini açıklamışlardı.

Ancak Kiev ve Moskova'dan gelen açıklamalar, AB üyesi ülkelerin kaygılarını azaltmamış, AB, taraflardan bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istemişti.