kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İHRAÇ ÜRÜNLERE TARİHİ YER İSİMLERİ... 26 ülkeye 1 milyon Euro tutarında sağlık malzemesi satan şirket, ihraç bone serilerine 'Assos', 'Troy' gibi isimler veriyor.

Savcıyken istifasını verdi Yozgat'ın ihracatçısı oldu

ŞAH TANYERİ
Savcı iken dil eğitimi için gönderildiği İngiltere'de uluslararası hukuk mastırı yapmasına bakanlıkça izin verilmeyince istifa eden Yılmaz, kurduğu şirketle 26 ülkeye bone satıyor..
Steril Mediko Tekstil'in iki ortağından Hüseyin Yılmaz'ın ilginç bir hikâyesi var. Ankara Numune Hastanesi'nde sağlık memuru olarak çalışırken, bir taraftan hukuk okur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra başkentte avukatlık, Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde ve Ağrı'da savcılık yapar. Adalet Bakanlığı İngiltere'ye dil eğitimine gönderir. 1998 yılıdır. Aranırken yurtdışında yakalanan kişilerin yurda iadesinde sorunlar yaşanmaktadır. Sorunun uluslararası mevzuatı iyi bilmemekten kaynaklandığını düşünerek, uluslararası hukuk alanında uzmanlaşmayı kafasına koyar ve 8 aylık dil eğitiminden sonra İngiltere'de mastır programına yazılmak ister. Ancak bakanlık izin vermez. İstifa eder. Üniversiteye kendi olanaklarıyla devam edecek, bitirdikten sonra bakanlığa başvuracaktır. Fakat bu kez de parası yetmez. Hüseyin Yılmaz, "Türkiye'de uluslararası prosedürü bilen pek uzman yoktu. Uluslararası uzman hukukçu olmak için bakanlıktan izin alamadım ama uluslararası işadamlığına soyundum" diyor.

AFRİKA'DA KULLANILIYOR
Uluslararası hukuk uzmanı olma hayali suya düşen Hüseyin Yılmaz, Steril Mediko'nun önce 8 ortağından biri olur, daha sonra ortakların ayrılmasıyla şirketin sahibi haline gelir. Şirket, Sterilife markasıyla, maske, bone, kep, hekim ve personel kıyafetleri hasta yatak çarşafı, cerrahi set, koruyucu kolluk gibi 50'ye yakın ürünü uluslararası standartlarla üretiyor. 26 ülkeye 1 milyon Euro tutarında ihracat gerçekleştirdi. İhraç bone serilerine "Assos, Troy" gibi isimler verilerek tarihi yerlerin tanıtımını da amaçlayan şirket, yıllık 50 milyon parça üretim kapasitesine sahip. 83 ülkeden 450 firmayla bağlantısı bulunan Steril Mediko, BM kuruluşları üzerinden Afrika'ya 4.5 milyon adet maske gönderdi.
Haberin fotoğrafları