kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YOLCU KAPASİTESI 19 KİŞİ.... 12 bin 500 kilometre menzilli jet İstanbul- Los Angeles arasını yakıt ikmali yapmadan uçabiliyor. Yolcu kapasitesi 12 ile 19 arasında değişiyor.

Başbakanlığa uzun menzilli jet

GÖKHAN ARTAN SABAH
THY, Başbakan'ın Brüksel'e giderken bindiği jeti satın alarak Başbakanlığa devredecek. Kıtalararası uçabilen jetin fiyatı 50 milyon dolardan başlıyor..
THY, Başbakanlık için kıtalararası uçuşlarda kullanılmak üzere ortalama fiyatı 50 milyon dolardan başlayan Gulfstream G550 tipi iş jeti aldı. THY tarafından üretici firma Amerikan Gulfstream Aerospace Corporation'dan alınan ve 2009'un ilk çeyreğinde teslim edilecek olan uçak, Başbakanlığa devredilecek. THY dün 1 adet Gulfstream G550 tipi iş jetini satın alacağını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na(IMKB) bildirdi. THY'den yapılan açıklamada, şirket yönetim kurulunun, üretici firma Gulfstream Aerospace'den 2009'un ilk çeyreğinde teslim edilmek üzere 1 adet Gulfstream G550 uçağı satın alınmasına karar verildiği bildirildi. 12 bin 500 kilometre menzili ve kabin içi konforuyla dikkat çeken dünyanın sayılı işadamlarının tercih ettiği iş jeti üretici firmadan THY aldıktan sonra Başbakanlığa devredecek. Uçağın her türlü bakımı, ekipman desteği ve diğer hizmetler THY tarafından sağlanacak. THY'den edinilen bilgiye göre THY'nin vereceği her türlü hizmetin bedeli daha sonra Başbakanlığa fatura ediliyor.

ERDOĞAN BEĞENMİŞTİ
Erdoğan'ın şu anda kullandığı İtalya'dan satılan alınan Airbus-319 AJC tipi ANA uçağı da aynı yöntemle Türkiye'ye getirilmişti. Başbakan Erdoğan daha önce İsviçre'den getirilen Gulfsteam G550 tipi uçakla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte Brüksel'e gitmiş ve uçağı beğendiğini dile getirmişti. Okyanus ötesi uçuş yapabilen ve jetin fiyatı 50 ila 60 milyon dolar arasında değişiyor.