kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröristler patlayıcıları bırakıp kaçtı

Yeni Haber
Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonlar devam ederken; Van'da çatışmaya giren teröristler patlayıcılarını bırakıp olay yerinden kaçtı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van'ın Çatak ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldığı bildirildi.
Açıklamada, sağlanan temasta güvenlik güçlerinin "Teslim Ol" çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışmanın çıktığı belirtildi.

Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmezken teröristler olay yerinden kaçtı. Çatışma sonrası bölgede yapılan aramada ise teröristlerin bıraktığı bir adet el telsizi, bir adet gece görüş gözlüğü, bir adet el bombası, 50 gram C-4 patlayıcı madde, 300 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ile muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında da, terör örgütü mensuplarına ait 2 adet patlayıcı madde düzeneği ile örgütsel doküman ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan Şırnak'ta teröristlerin 13 güvenlik görevlisini şehit etmesinin ardından başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı özel birliklerin sürdürdüğü operasyonlara havadan destek veriliyor.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idare ettiği operasyonlarda, zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlanıyor. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de operasyonlar sürüyor.

Terörle mücadele kapsamında ise güvenlik güçleri, eylül ayında şimdiye kadar 4 terörist öldürüldü, 4 terörist de sağ yakalandı.

CHA