kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD topu Irak'a attı

Yeni Haber
ABD Dışişleri Sözcü Sean McCormack, PKK'nın son saldırılarını kınarken Türkiye ile PKK'ya karşı işbirliğini sürdüreceklerini söyledi. McCormark "Irak yetkililerini PKK'ya karşı etkin önlem almaya çağırıyoruz" dedi.
Sean McCormark, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Türkiye'de 7 Ekim ve 20 Eylül'de gerçekleştirilen saldırıları kınadığını belirterek ABD'nin Türkiye ile Türk vatandaşları ve Türkiye'nin çıkarlarını tehdit eden PKK ve diğer terörist gruplara karşı birlikte çalışma taahhüdü olduğunu söyledi.
"PKK terör tehdidini nötralize etmek için Türk hükümeti ile işbirliğini yapmayı sürdüreceğiz" diyen sözcü, "PKK şiddeti, sadece Türkiye'yi tehdit etmiyor aynı zamanda Irak'ın güvenliğini ve refahını baltalıyor" şeklinde konuştu. Sözcü şöyle devam etti:
"Türkiye ile Irak, 28 Eylül'de yapılan bir anlaşmada terörizmle mücadelede işbirliğini yapmaya söz verdi. Irak yetkililerini PKK'ya karşı etkin önlem almaya çağırıyoruz. Türkiye'nin ve Irak'ın, vatandaşlarını korumaya ve bu terörist şiddeti durdurmaya yönelik çabalarını tüm uygun yollardan desteklemeye hazırız."
(ANKA)