kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ninesi: Volkan her zaman zor bir çocuk oldu

EYLEM BİLGİÇ
Evlat katili olan oğlu Erhan ve 12 yaşına kadar baktığı torunu Volkan'a yanan Ayten Kayık, "Torunum çok asabiydi, herkesi çileden çıkarırdı" diyor ve olanlara hâlâ inanamıyor..
ABD'de halı ticareti yapan Erhan Kayık'ın, dört ay önce 16 yaşındaki oğlu Volkan'ı öldürüp cesedini yol kenarına gömdüğü haberi, memleketi Ürgüp'te herkesi şaşkına çevirdi. Kayık'ın Ürgüp'te yaşayan ailesi, oğullarının torunlarını öldürebileceğine inanamıyor ve "Olsa olsa kaza olmuştur" diyor. 5 yaşındayken annesini, dedesiyle birlikte bir trafik kazasında kaybeden Volkan'a, 12 yaşına kadar bakan babaanne Ayten Kayık, bir yandan torununu kaybetmenin acısını yaşarken, bir yandan da oğlunun hayatının kararmasına ağlıyor. Volkan'ın çok zor bir çocuk olduğunu, hiçbir zaman laf dinlemediğini, herkesi çileden çıkardığını anlatan yaşlı kadın, "Herhalde tartışırken, Erhan kendisini tutamayıp Volkan'ı itmiş, o da düşüp başını bir yere çarpmıştır. Yoksa onun isteyerek oğlunu öldüreceğine kesinlikle inanmıyorum" diye konuşuyor.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ DEĞİŞTİ
Ayten Kayık, oğlu Erhan'ın, yaklaşık üç yıl önce kalp krizi geçirdiğini, bu sırada beynine kan gitmediği için sonradan karakterinin çok değiştiğini, daha asabi bir insana dönüştüğünü, ama hiçbir zaman Volkan'a şiddet uyguladığını görmediğini söylüyor. Erhan Kayık'ın Japon asıllı eşi June Nakanishi'nin Volkan'a şiddet uyguladığı iddialarına ise inanmıyorlar. Volkan'ın halası Hülya Kayık, yeğeninin başlarda June'a, "anne" anlamına gelen "mama" diye seslendiğini ama kendisini ders çalışması için sıkıştırmaya başlayınca aralarının biraz bozulduğunu anlatıyor. Amerika'ya gitmeden önce eşini ve ablasını meyve bıçağıyla yaralayan Volkan'ın, son zamanlarda iyice asabileştiğini, kollarına dövmeler yaptırdığını, hatta bir dövmesinde, "ölmek istiyorum" diye yorumlanabilecek "Like Out" yazdığını belirtiyor. Hülya Kayık, "Birinin hastalığının, diğerinin de ergenliğinin aynı döneme denk geldi, bu hiç iyi olmadı" diye devam ediyor.

"BENİM BAŞIMA BELA OLSUN"
Mustafa Kırboğa, 25 yıllık arkadaşı Erhan Kayık'ın Volkan'ı Amerika'ya götürmeye karar verdiğinde aralarında geçen konuşmayı şöyle anlatıyor: "Erhan'a, Volkan'ın çok sorunlu bir çocuk olduğunu, Amerika'da başına bela açabileceğini söyledim. Erhan da, Ürgüplünün başına bela olacağına benim başıma bela olsun dedi."
Haberin fotoğrafları