kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tezkere hazırlığı başladı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Tezkere hazırlığı başladı
Teröre karşı sınır ötesi operasyon için tezkere hazırlığı başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından sınır ötesi operasyon için tezkere hazırlığına başlandığı bildirildi. Tezkere ile ilgili çalışmaların Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

GEREKTİĞİNDE SINIR ÖTESİ OPERASYON İÇİN EMİR VERİLDİ

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına ilişkin yapılan açıklamada, ''Terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte, gerektiğinde sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere hukuki, ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması, terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir'' denildi.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına ilişkin Başbakanlık'tan yazılı bir açıklama yapıldı.Açıklamada, Kurulun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandığı belirtilerek, şöyle denildi:

''Üç buçuk saat süren toplantıda, Şırnak ilimizde sivil vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize yöneltilen menfur saldırılar başta olmak üzere son günlerde meydana gelen terör olaylarına ilişkin değerlendirmeler yapılmış, terörle mücadele çerçevesinde sürdürülen faaliyet ile alınması gereken ilave önlemler ve yöntemler görüşülmüştür.

Son dönemde gerçekleşen ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerden rahatsızlık duyan ve halk desteği kaybolan örgütün kanlı terör eylemlerini artırma gayreti içerisinde olduğu tespit edilerek, vatandaşlarımızın huzur, güven ve refahını artıracak faaliyetlerin hız kesmeden sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.Bu çerçevede, terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte, gerektiğinde sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere hukuki, ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması, terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir.


GEÇİŞ NOKTALARINA BOMBA YAĞDIRILIYOR

Öte yandan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Operasyon, 13 askerin şehit edildiği Küpeli Dağı'nın yanı sıra Siirt, Şırnak ve Hakkari bölgelerinde yer alan ve Gabar, Cudi, Namaz, Kato dağları ile Irak sınır kesiminde yoğunlaştırıldı.

Kobra ve Skorsky helikopterleriyle de havadan destek sağlanan operasyonda, teröristlerin geçiş noktalarının engellendiği ve yaşam malzemelerinin bulunduğu sığınaklarının ortaya çıkarılarak imha edildiği bildirildi.

Bolu dağ komando birliklerinin katıldığı operasyonlara bazı bölgelerde geçici köy korucularının da destek verdiği belirtildi.

Yetkililer, teröristlerin özellikle yüksek tepeleri geçiş noktası olarak kullandıklarını, bu geçiş noktalarının hava desteğiyle imha edildiğini söylediler.

SINIRA YIĞINAK

Türk Silahlı Kuvvetleri, dün gece boyunca sınıra tank yığınağı yaptı. Güvenlik güçleri, sınır bölgesi ve terör örgütünün geçiş güzergahlarını kontrol altında tutuyor.