kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sibel Can

Sibel Can'ı bulup Maksim'de çıkardı

* Maksim yıllarında kadroyu Fahrettin Aslan belirlermiş. Bir tek siz bu konuda ayrıcalıklıymışsınız, neden?
N.D.: Ben başkayım çünkü oraya gelene kadar gazinonun bütün arka sokaklarını hatmetmiş olduğum için, neyi isteyip neyi istemeyeceğimi biliyordum. Fahrettin Aslan beni iş yapıyorum diye tercih etti. Kendisine dedim ki, "Bana inanıyor, güveniyorsanız, buranın dekorunu değiştireceğim." O yetmedi sahneyi değiştirdim, sonra da kadromu kendim kurdum. Çünkü dansın önemini biliyorum ve o eski dansözlerden sıkıldım. Yepyeni ve kendi yapamadıklarımı yaptıracağım birini istiyordum. Fahrettin Bey'e "Onları öbür gazinolarda çalıştırın. Ben yeni birini bulacağım" dedim ve bir hafta sonra Sibel Can'ı bulup getirdim.

* Sibel Can'ı, Fahrettin Aslan keşfetti diye bilirdik?
N.D.: Fahrettin Bey'e götüren benim. Arkadaşlarıma 'genç, cıvıl cıvıl, iyi dans eden biri lazım' dedim. Sibel Can o zaman 15 yaşında. Dediler ki, "Tam senin istediğin gibi bir kız pıtrak veriyor." Ben sarı peruğu, gözlüğü taktım gittim çalıştığı yere. Baktım, şahane, bıcır bıcır. Fahrettin Aslan'a "Aradığın kızı buldum, yıllarca ekmek yiyeceksin" dedim ki, o zaman sesini filan bilmiyordum. Tabii ben her zaman yaptığım gibi saçını başını her şeyini değiştirdim.

* Sibel Can ile hiç o günleri konuşuyor musunuz?
N.D.: Tabii, o da hep söyler. Sibel hem çok saygılı hem de vefalıdır. 30 gün gece gündüz ders yaptım onunla. Kendi galamı unutup çocuğa kol kanat gerdim. Neticede çok büyük bir yıldız doğdu.