kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bunların hepsi suni gündem'

30.09.2007
-'Mahalle baskısı' var mı gerçekten?
- Ne mahalle baskısı ya? Mahallede baskı olmaz, baskı aydınlardan ve siyasetçilerden gelir. Bir cambaz yaratıp, milleti ona baktırıp işi götürmenin oyunudur bu. Siz Anayasa değişikliğini kıyafete endeksliyorsunuz, bu baskı değil midir? Siz 'Bu mesele namus meselemizdir' deyip zımnen başını açan hanımların namus zaafı içinde olduğunu söyleyip tedirgin ediyorsunuz. Bundan daha büyük baskı mı olur?

- Suni bir gündem mi yaratılıyor?
- Gayet tabii. Mahalle baskısı söylemi de, Malezya oluruz' korkusu da suni gündemdir.

- 'Bütün bu pislikler aydınlardan çıkıyor' da dediniz ekranda. Ne demek istediniz?
- Türkiye'de bütün pislikler aydın geçinenlerin başının altından çıkıyor. Siyasetin kirlenmesi de aydınlar yüzünden oluyor çünkü aydınlar iki yüzlüdür! Kimse mahalle baskısından korkmasın, mahalledeki adamdan bu ülkeye hiçbir kötülük gelmez ama mahalledekini kullanacak olan aydın yaftalı karanlıklardan ve siyasetin ikiyüzlülüğe teslim edilmesinin önünü açanlardan kork!

- Siz de aydın değil misiniz?
- Ben aydın yaftalı tabirini kullandım. Ben aydın yaftalı değilim. Bütün asliyeti ve ulviyetine uygun şekilde bir aydınım. 20 yıl ülkemin önünde verdiğim haysiyetli fikir mücadelesiyle bunu benim düşmanlarım bile kabul ve itiraf eder.