kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Türban Rahibe kıyafetidir'

30.09.2007
-'Türban bizim örtünme şeklimiz değil' diye bir açıklama yaptınız. Bunu açar mısınız biraz daha?
- Şimdi ben oralara girmem, onları gidin Diyanet'le konuşun... Fakat sormak isterim; dünyanın neresinde kıyafet düzenlemesi yapmak üzere bir anayasa değişikliği yapılır? Bu faciadır. Seçimin ertesi günü Anayasa değişikliği gündeme geliyor, iki adam tutuyorlar, basında dolaşan rivayetlere göre parayla tutulmuş iki adam... Türkiye'nin üniversitelerinin başındaki insanlar konuyla ilgili fikir beyan ettiler mi Başbakan 'Siz işinize bakın' diyor. Sanki kendisi bu işlerden anlarmış gibi. Sen okuduğunu anlar mısın beyefendi? İnsanlara Anayasa değişikliği ile ilgili fikirlerini beyan etmemelerini öğütlüyorsun. Ayıp diye bir şey var! Peki kimin işidir bu anayasa değişikliği? Bizim bildiğimiz üniversitelerin hukuk otoritelerinin işidir. O zaman götürün partiye; toplantı odasında yapın, yarın da resmi gazetede yayınlayın olsun bitsin.

- Türbanı üniversitede görmek ister misiniz peki?
- 'Türban namus borcumuzdur' deyip milletten vekalet alan adamlar çözsünler bunu! Millet o konuda bana vekalet vermedi, o yüzden girmek istemiyorum.

- Siyasetçi değil misiniz, fikrinizi şimdi söylemeyeceksiniz de ne zaman söyleyeceksiniz?
- Ben seçmenlerime söyleyeceklerimi söyledim, oylarını götürdüler öbür tarafa verdiler, şimdi hayırlarını görsünler.

- Böyle kaçak güreşirseniz bu röportaj olmaz ki! Dün akşam (çarşamba) televizyonda konuşuyordunuz; 'Türban bizim örtünme şeklimiz değil, rahibe kıyafetidir' diyordunuz. Niye konuşmaktan vazgeçtiniz?
- Türban kelimesini kullanmak beni rahatsız ediyor; Müslümanlar'a hakaret sayıyorum! Sıkıntısı olan insanların varlığını kabul ediyorum ve onların problemlerini çözecek belki de bir numaralı insanım. Ama bakın, Müslüman hanımların başlarını örtmelerinden kaynaklanan sıkıntılardan bahsediyorum. Hıristiyan güç odaklarının dayattığı ve Müslümanlar'ı birbirine düşürmek için kullandığı rahibe kıyafetini savunmayız. Türban bir Hıristiyan kıyafetidir. Müslüman kadının bu topraklarda bin yıldır örttüğü başörtüye benziyor mu sizce? Soruyorum size, bin yıllık kadınımız İslam'a aykırı mı hareket etti?

- Şeriat... Ya da darbe tehlikesi bekliyor musunuz?
- Ben onları böyle telafuz etmem, lügatımda onları kullanmıyorum. Ben Türkiye'nin iyiye gitmediğini düşünüyorum. Benim korkum Türkiye'nin bu gidişle sakıntılarının siyasetle çözülemeyecek bir noktaya gelmesidir. Ya iç kanlı kavgaya sürükleneceğini ya dışarıdan beklendiği gibi birkaç parçaya bölünerek bu topraklardaki misyonunun yok edileceği kaygısını duyuyorum. Temel iki mirasının yok edilmesinden korkuyorum; biri Kuran'daki gerçek İslam mirası, diğeri Mustafa Kemal mirası...