kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aydın: Kararla güçlendim siyaseti bırakmayacağım

Enis YILDIRIM / ANKARA
İLİŞKİLİ HABERLER
Aydın: Kararla güçlendim siyaseti bırakmayacağım
Koray Aydın duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Başım dik ve alnım açık olarak bu mahkemeden çıkıyorum. Bana suçlamada bulunanlar bu mahkeme kararıyla yerle bir olmuştur. Bu onlara indirilen bir tokattır" dedi. "Kör bir siyaset" yürütüldüğünü belirten Aydın, "Siyasetçinin siyasetçiye yaptığını kimse yapmıyor" dedi.

KANIMA DOKUNDU
Aydın, "kanına en çok dokunanın" deprem bölgesinde müteahhitlere çıkar amaçlı ihale verdiği yönündeki suçlamalar olduğunu ifade ederek, "Benim mal varlığımda bir artış yoktur. Bu kör bir siyaset anlayışıyla bana yapılan bir suçlamadır. 11-0, hakkımda verilen beraat kararı zalim suçlamaları yapanlara tokat gibi patladı" dedi. Beraat kararının kendisini güçlendirdiğini, siyaseti bırakmayacağını söyleyen Aydın, "Bugün siyasi bir bıkkınlık, yılgınlık ortamı yaratıyorlar. Ben bir ülkücü olarak yılmam, siyaseti bırakmam" dedi. Koray Aydın'ın oğlu Batuhan da kararı, "Babamla gurur duyuyorum Allah onu başımızdan eksik etmesin" sözleriyle değerlendirdi. Gönül Aydın da kararı eşini öperek kutladı.

ÜLKÜCÜ DESTEĞİ
Duruşmayı izlemeye gelenler arasında, Aydın'ın yakınlarının yanı sıra Ülkü Ocakları'na bağlı gruplar da bulunuyordu. 22 otobüsle Ankara'ya geldiği öğrenilen grup, mahkeme önünde, "Trabzon seninle gurur duyuyor", "Başbuğ Aydın" ve "Vur vur vur inlesin, AKP dinlesin" sloganları attı. Mahkeme önünde açılan afiş ve pankartlarda da "Dar günlerun bakanı, Düzce sana minnettardır" ve "Analarımızın duası sana yeter" yazıları dikkat çekti. Beşikdüzü Ülkü Ocakları'nın yaklaşık 1 metre x 6 metre boyutlarındaki pankartında, "17 Ağustos ve 12 Kasım'ın kahramanı, yılın bakanı, Koray Aydın, seni seviyoruz sana güveniyoruz" yazısı bulunuyordu. Duruşma tamamlandıktan sonra bir süre devam eden ıslık ve sloganların yanı sıra Aydın'ın yakınlarından bazılarının sevinç gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Kalabalığın tezahüratını mahkeme