kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Milli Eğitim Bakanlığı ile Merkez Yayın Holding arasında işbirliği anlaşması Ankara'da düzenlenen bir törenle imzalandı.

Milli Eğitim ile SABAH'tan 'Hanımeli Projesi'ne imza

Milli Eğitim Bakanlığı ile SABAH, kadınların el becerilerini geliştirerek, meslek edinmelerinin ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarının yolunu açacak 'Hanımeli' projesine imza attı ..
Milli Eğitim Bakanlığı ile SABAH gazetesi, kadınların el becerilerini geliştirerek meslek edinmelerinin ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarının yolunu açacak "Hanımeli" projesine için el ele verdi. Eğitimin sadece okuma-yazma olmadığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Toplumun eğitiminden hepimiz sorumluyuz ve hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Hepimiz Türkiyeliyiz, birbirimizden sorumluyuz" dedi.

HALK EĞİTİM'E İLGİ ARTACAK
Milli Eğitim Bakanlığı ile SABAH arasında dün imzalanan protokolle "Hanımeli Projesi"ne start verildi. Proje ile Halk Eğitim Merkezlerinde verilen el sanatları kurslarının içerikleri her pazar, SABAH gazetesiyle ücretsiz dağıtılacak Hanımeli dergisinde olacak. Dergide Halk Eğitim Kursları'nın programlarıyla ilgili haber ve duyurular da yer alacak. İmza töreninde konuşan Bakan Çelik, Türkiye'nin ücra köşelerine kadar yayılan Halk Eğitim Merkezleri'nde verilen kurslara katılan özellikle genç kızlar ve kadınların harikalar yarattığını, ancak bunların görünmediğini söyledi. Küçük illerdeki güzel işlerin sergilenmesi konusunda en büyük desteği medyanın vereceğini belirten Çelik, "Marifet iltifata tabidir. MEB özel girişim olan medya grubu işbirliği ile bu güzel örnekleri gösterdiği, yaydığı, farkındalık sağladığı zaman insanlar bu kurslara rağbet gösterecek" dedi.

CEBİRLE DEĞİL, CEZBEDEREK'
Çelik eğitimin zorla cebirle değil, cezbedierek yapılacağını söyledi. "İnsanlarımızın cehalet gibi bir mazereti olabilir, ancak bizim olamaz" diyen Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Mürekkep yaladığını iddia edenlerin mazereti olamaz. İnsanımızı eğitimle görevliyiz biz. Toplumda kendini aydın olarak görenlerin fahri görevidir bu. Eğitim okuma yazma öğretmek değildir. Toplumun eğitiminden hepimiz sorumluyuz ve hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Çorumlular federasyonunun bir toplantısında ilginç bir slogan duydum. 'Hepimiz Çorumluyuh, birbirimizden sorumluyuh'. Biz hepimiz Çorumlu olmasak da Türkiyeliyiz, birbirimizden sorumluyuz. Üstekiler alttakilerden sorumlu. Alimler cahillerden, devlet vatandaşından sorumlu. Bu sorumululuk yerlerine getirilirken de ellerimizi kollarımızı birleştirmek zorundayız."

HEYECAN VEREN BİR PROJE'
Merkez Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Yaşın, SABAH gazetesinin birçok sosyal sorumluluk projesi bulunduğunu, ancak içlerinde en çok heyecanı bu projeden duyduklarını ifade etti. Yaşın, "Projeyle kadınlarımızın yeteneklerini eğitimle birleştirdiğimizde ülke ekonomisine katkıda bulunacak, bir çok alanda ailesine, topluma katkıda bulunacak çok değerli bir yol açacak" dedi.