kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Volkan boğularak öldürülmüş

Yeni Haber
Öz babası tarafından öldürüldükten sonra şehir dışındaki bir otoyol kenarına gömülen Volkan Kayık'ın boğularak öldürüldüğü bildirildi. Bölge Başsavcı yardımcısı Harold Jewett, cinayet ile ilgili yaptığı açıklamada 16 yaşındaki Volkan Kayık ile babası Erhan Kayık arasında, yaklaşık 3 ay önce evlerinde henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma yaşandığı, bu tartışmanın ardından da baba Kayık'ın öz oğlunu boğarak öldürdüğünü söyledi.

Dün mahkemeye çıkartılan Kayık'ın, Contra Costa bölgesi Hâkimi Bessie Dreibelbis tarafından 1. derecede cinayet işlemek suçundan yargılanmasına karar verildi. Mahkeme sırasında, giydiği sarı renkli mahkûm kıyafetiyle cam bir bölmenin arkasında oturtulan Erhan Kayık ile mahkeme hâkimi Dreibelbis arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Hâkim Dreibelbis, sorularına yanıt vermekte zorlanan Erhan Kayık'a "Dediklerimi anlıyor musun?" diye sordu. Kayık da "Bazen anlıyorum, bazen de anlamıyorum" karşılığını verdi. Kayık, hâkimin avukatı olup olmadığı şeklindeki sorusunu da "Karım, yani Volkan'ın üvey annesi özel bir avukat tutmaya çalışıyor" diye yanıtladı. Hâkim, İngilizce olarak anlaşmakta güçlük çektiği Kayık ile konuşabilmek için 9 Ekim'de yapılacak bir sonraki duruşmada Türkçe bilen bir tercüman atanmasını istedi.

VOLKAN'IN OKULUNDA YAS

Volkan'ın okulunda ise arkadaşları Volkan için yas tutuyor. Yerel medyanın akınına uğradığı, Volkan'ın okulu Pleasant Hill's College Park High School'da, bazı öğrenciler derslere girmeyerek, arkadaşlarının babası tarafından canice öldürülmesini protesto ettiler. Okul girişine de, Volkan için hazırladıkları, "Gittin ama unutulmadın" pankartları asan öğrenciler, olayın şokunu atlatamadıklarını söylediler. Volkan'ın okul arkadaşları, yarın Volkan'ın anısına balık tutmak için en sevdiği yer olan Hidden Lakes Parkında bir anma töreni düzenleyeceklerini açıkladılar.

VOLKAN EVDEN KAÇIP PARKTA YATIYORMUŞ


Uzmanların, babası Erhan Kayık ile çalkantılı bir baba oğul ilişkisi olduğunu iddia ettikleri Volkan'ın sık sık babası ile yaşadığı tartışmaların ardından, bölgede içersinde göllerinde bulunduğu Hidden Lakes Parkında uyuduğunu söylediler.

(ANKA)