kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Kapanmak mı! Ben daha da açılacağım!"

* Türk kadınının şu anda en büyük sorunu sizce nedir?
Müjde Ar:
Bir şey söylemem.
Pınar Kür: Sürekli olarak ikinci sınıf vatandaş olarak kabul edildiği için pek çok önemli sorunu var.

* Türkiye Malezya olur mu, ılımlı İslam modeli ve kadınların 'kapanır mıyız' korkusu yazılıp çiziliyor... Siz bu korkuyu taşıyor musunuz?
Onu programda tartışacağız. (Kür ve Ar aynı anda söylüyor...)

*
Birer kelam etseydiniz bana da...
(gülme arası)

*
Peki bu yersiz bir korku mudur?
Çiğdem Anad:
Şöyle söyleyeyim, bu bizim öncelikli konumuz değil. Kadına türban yasağı kalksın mı, kalkmasın mı... Ya da Türkiye Malezya olur mu... Biz bunları öncelikli mesele olarak görmüyoruz, onun için de bizim öncelikli konumuz değil.

* Peki öncelikli meseleniz nedir?
Ç.A.: Bu hafta gündemden ne seçtiysek o!

* Tamam da sizin Çiğdem Anad olarak öncelikli meseleniz nedir?
Ç.A.: Düşünce ve ifade özgürlüğü benim için öncelikli mesele. Bu meseleyle ilgili bir düzenleme yapılır, sonra türbanı konuşuruz. Onu yapmadan türbana odaklanmak doğru değil.
P.K.: Zaten bizim gibi kadınlar türbana odaklanamaz. Türbana odaklananlar türbanı kullanmak isteyen gruplar. Onun için biz oturup da, 'kafamızı kapatalım mı kapatmayalım mı' diye tartışamayız. Tabii ki kapatmayacağız. Ama türban meselesini kullananlar, kadının ikinci plana itildiğini saklamak için bunu ön plana çıkarıyor. Biz o konuda tarafız elbette ama öbür taraf olur muyuz diye düşünmüyoruz. Yani 'Acaba bir gün ben de başımı kapatır mıyım?' diye aklıma bir şey gelmedi. Geldiği anda da giderim...

* Siz ne diyorsunuz Müjde Hanım?
M.A.: Türban konusunda mı?
Ç.A.: Kapanır mısın?
M.A.: Ben kapanmak değil, daha çok açılmayı düşünüyorum!.. Çünkü menopoza girdim, ateş basıyor beni... (gülme arası)
M.A.: Bu konuda söyleyebileceğim bu kadar... Her yerde soyunuyorum. Bir mağazaya gidiyorum, kabinden çıplak dışarı çıkıyorum çünkü elbise değiştirirken o anda bir sıcak atağı geliyor. Ve bir anda mesela yan kabinde pantolon giymeye çalışan bir adam, çırılçıplak bir Müjde Ar görüyor, şak diye düşüp bayılıyor. Böyle şeyler oluyor... Kapanmak konusu benim için söz konusu değil. Onun için ben nereye giderim bilmiyorum. Pınar'ın çocuğu büyüdü ama benim oğlum dört yıl daha burada, ondan sonra yurtdışına üniversiteye gidecek. Yani hemen öyle bir şey olursa, ben dört yıl 'off'larını rica edeceğim, dört yıl daha bana kıçımı başımı açma hakkını tanısınlar...