kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Basına teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, diğer yetkililerle birlikte Meryem'e okul üniforması hediye etti.

Meryem'i duyan bir kız okuma yardımı istedi

Ufuk TEKİN ADANA-SABAH
16 yaşında okul formasına kavuşan Meryem'in durumu 14 yaşındaki bir başka kıza örnek oldu. O da okul müdürünü arayarak, "Beni de kocaya vermek istiyorlar ama ben okula gitmek istiyorum" dedi..
Adana'da okul müdürü, muhtar, imam ve SABAH muhabirinin çabaları sonucu babasının okumasına izin verdiği 16 yaşındaki Meryem Kaplan'ın durumu diğer kızlara da örnek oldu. Meryem'in durumunu SABAH'tan öğrenen 14 yaşındaki bir kız, okul müdürü Bahri Bahadır'ı arayıp, "Beni de kocaya vermek istiyorlar ama ben okumak istiyorum" diyerek yardım istedi. Bahadır, dün haberi okuyan ve 14 yaşında olduğunu belirten bir kız çocuğunun kendisini telefonla arayarak "Ben de okumak istiyorum" dediğini söyledi.

MERYEM MEŞALE OLDU
Bahadır, "Telefonumu yerel televizyondaki açık oturum sırasında almış. Bu haberi okumuş. 'Beni de kocaya vermek istiyorlar, ama ben istemiyorum' dedi. 'Beni de okutun' diye yalvardı, 'aksi halde kendimi asarım' diye konuştu. Babasını buldum, yakında ziyaretine gidip onun da okuması için çalışacağım" dedi. Meryem Kaplan'a ise devlet sahip çıktı. Adana Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okul forması hediye ettiği Meryem'e "Siz bir meşale oldunuz" dedi. Meryem ise şaşkın ama mutlu bir ifadeyle doktor olma isteğini yineledi. Gülsar, konuya gösterilen duyarlılık için basına da teşekkür etti. Adana Valisi İlhan Atış'ın talimatıyla dün okula giden Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Meryem'e yanında oldukları mesajını verdi.

ÖZEL EĞİTİM
Vali Yardımcısı Özdemir ve Seyhan Kaymakamı Develi, "Çocuğunu ekonomik sıkıntısı yüzünden okutamayan her kim var ise ona yardım edeceğiz. Meryem'in çabası bütün kızlarımıza örnek olsun" diye seslendiler. Okul Müdürü Bahri Bahadır'ı "Konu üzerinde titizlikle durduğu için" kutlayan Adana Milli Eğitim Müdürü Gülsar, basına ise konuya gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti. Müdür Gülsar'ın verdiği bilgiye göre 14 yaşını geçtiği için Meryem, Halk Eğitim Merkezi'nde önce 180 saat sürecek bir eğitime alınacak, sonra ikinci kademe eğitimden geçirilecek ve ardından da yaygın eğitime tabi tutularak 3 yıl sonunda ilköğretim diploması verilebilecek.
Haberin fotoğrafları