kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kenan İmirzalıoğlu

İki yakışıklı 'Keşanlı' Ali' için çekişiyor

MEHMET ÇALIŞKAN
Tiyatro klasikleri arasında yer alan 'Keşanlı Ali Destanı' şimdi de televizyona uyarlanıyor. Ancak yapımcı firma, Kenan İmirzalıoğlu ile Özcan Deniz arasında bir türlü karar veremiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
İki yakışıklı 'Keşanlı' Ali' için çekişiyor
Reşat Nuri Güntekin'in 'Yaprak Dökümü' adlı eserinin televizyon dizisi olarak ilgi görmesi emsallerine de yol açtı. Güntekin'in 'Dudaktan Kalbe' ve Halide Edip Adıvar'ın 'Sinekli Bakkal'ından sonra, Haldun Taner'in 'Keşanlı Ali Destanı' da Limon Yapım tarafından televizyona uyarlanıyor. Yakında çekimlerine başlanacak olan 'Keşanlı Ali Destanı'nın senaryosunu Macit Koper, Hülya İniş ve Sevgi Saygı kaleme alırken, yönetmenliğini Şerif Gören üstleniyor. Ancak yapım şirketi başrol için, Kenan İmirzalıoğlu ve Özcan Deniz arasında karar veremiyor.

İkisi de biçilmiş kaftan
Yapımcı Hayri Aslan, Kenan İmirzalıoğlu'nun da Özcan Deniz'in de 'Keşanlı Ali' için biçilmiş kaftan olduğunu söylüyor ve her iki oyuncu ile de prensipte anlaştıklarını ama ikisi arasında bir türlü karar veremediklerini anlatıyor. Kenan İmirzalıoğlu da Özcan Deniz de, bu sezon bir dizide rol almıyor. İmirzalıoğlu 'Yandım Ali'deki başarılı performansıyla, Deniz ise 'Asmalı Konak'taki Seymen Ağa rolüyle büyük beğeni taplamıştı. 1964 yılında Haldun Taner tarafından yazılan 'Keşanlı Ali Destanı', aynı yıl sinemaya uyarlanmış, başrolünü Fikret Hakan oynamıştı. Ardından Gülriz Sururi ve Engin Cezzar Tiyatrosu tarafından yaklaşık 40 ülkede sahnelenen eser, hem Türkiye'de hem de dünyada büyük ses getirmişti.