kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aytunç Bentürk

Aytunç Bentürk tek başına başarılı oldu

* Türkiye'de sokakta dans ne durumda? Filmlerde gördüğümüz dans kapışmaları gerçekten oluyor mu buralarda da? Aslında her zaman oluyor ama medya fazla görmediği için siz de görmüyorsunuz. Artık Nike'ın düzenlediği ya da televizyondaki yarışmalar sayesinde duyulur hale geldi. Ben hep sokakta dans çalıştım. Aynı filmlerde olduğu gibi sokaktaki dans etkinliklerine katıldım. Şu an bile hazırlanıp böyle bir gösteriye girebilirim. Kız ya da erkek fark etmez. Gerçi ben daha çok erkeklerle kapışıyorum ama!..

* Peki kızlar? Artık yavaş yavaş kızlar da çıkıyor piyasaya. Ama aslında kızlar için zor bir şey, çünkü sürekli düşüyorsun ve bir yerlerin morarıyor. Bak bu en son yaram. (Omzunun arkasındaki son derece görkemli yarayı gösteriyor!)

* Türkiye'de dansçı olmak kolay mı? Çünkü biliyoruz ki Aytunç Bentürk gibi dünya şampiyonu da olsanız adınız çok fazla duyulmuyor! Kesinlikle zor. Çünkü Aytunç Bentürk buraya kendi başına geldi. Onlar yurtdışında bizi temsil ediyor ama Türkiye'de önemsenmiyor. Yani Amerika'da dansçı, sanatçı demek. Bizdeyse arkada dans edip sahneyi dolduran birileri gözüyle bakıldığı sürece bir şey olmaz.

* Gerçi son yıllara göre 'sahne' daha bir önemli olmaya başladı. Evet, ama Türk dansçılarını o kadar az kullanıyorlar ki... Oysa Türkiye'de gerçekten iyi dansçılar var. İnşallah daha iyi olacak.