kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Clinton, Erdoğan'ı 20 dakika ayakta bekledi

Bülent AYDEMİR NEW YORK
Hillary Clinton, Erdoğan konuşmasına başlayınca kürsünün hemen yanında ayakta bekledi. Erdoğan, konuşmasını keserek yerine oturmasını istedi. Ancak Clinton sahneden inip merdivenlerde ayakta durdu..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Kültür Merkezi tarafından ABD Başkanı Bush'un da kaldığı New York'un en ünlü otellerine Waldorf Astoria Otel'de verilen bin kişilik iftar yemeğine katıldı. Erdoğan, eski ABD Başkanı Bill Clinton'un eşi Senatör Hillary Clinton'un da katıldığı yemekte, silahsızlanma mesajı verdi. Erdoğan, "Teröre harcanan bir trilyon dolar huzur getirmiyor" dedi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD gezisinde kendisine eşlik eden bakanlar ve eşleriyle birlikte katıldığı iftarın en büyük sürprizi Senatör Hillary Clinton oldu. Yemeğe Başbakan Erdoğan'dan önce gelerek bir konuşma yapan Clinton, büyük ilgi gördü.

BARIŞ VE SEVGİ MESAJI
Erdoğan ile bir süre ayak üstü sohbet eden Hillary Clinton, Erdoğan konuşmasına başlayınca kürsünün hemen yanında ayakta bekledi. Bu duruma hassasiyet gösteren Erdoğan, konuşmasını keserek tercümanı aracılığıyla Clinton'un yerine oturmasını istedi. Sahneden inen Clinton, yerine oturmadı ve Erdoğan'ın çeviri nedeniyle 20 dakika süren konuşmasını merdivenlerde ayakta izledi. Erdoğan, Clinton'un Türk- Amerikan ilişkilerine ve halklarının dostluğuna değer verdiğini belirterek, "Hillary Clinton'un bizlerle olmasından duyduğum memnuniyeti paylaşmak istiyorum" dedi. Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markovitz'in konuşması herkesi eğlendirdi. Erdoğan için, "Yakışıklı ve sofistike" tabirini kullanan Markovitz, Türk olduğunu kanıtlamak için cebinden büyük bir nazar boncuğu çıkardı, teypten "Türkiye" "şarkısını dinletti. Markowitz, bu sırada "Türkiye, Türkiye'' diye tempo tutturdu. Markowitz, konuşmasının sonunda "Ne Mutlu Türküm diyene'' dedi.