kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zamanında çevreden satanist muamelesi görürdüm ben

Önce ateş kırmızısı saçlarıyla çekti dikkatimizi, sonra dansıyla... Hip-hopçı Aydan, geçen haftalarda Madonna'nın dans hocasıyla tanışma şansına erişti. Şimdi Türkiye'nin en meşhur hip-hop'çı kızı oldu. İşte onun hikayesi.....
Sabahın yedisi... İzmir sokaklarında bir genç kız; ayağında spor ayakkabıları, üzerinde bol pantolonu, başına geçirmiş kapüşonunu, yerde dönüp duruyor! Bundan birkaç yıl öncesini, yani ortada bu kadar çok dans yarışması olmadığı dönemde 17 yaşında bir gencin sabahın köründe çılgınca dans ediyor olması herkese çok da anlamlı gelmeyebilirdi. Hele bir de kızsa!..

SPICE GIRLS'E HAYRANDIM
Aydan Uysal genelde alıştığımız üzere "Beş yaşımdan beri hip-hop yapıyorum" diye başlamıyor söze. Çünkü o bu çılgın dansla 16-17 yaşlarında tanışmış. O zamana kadar arkadaşlarıyla küçük gruplar kurup Spice Girls tadında yaşıyormuş dansı. Sonra Cartel'le tanışmış. "İzmir'deki parka hip-hop yapan çocuklar gelmişti. Danslarına hayran olunca koydum kafama. Ben de bunu yapacaktım" diye anlatıyor hip-hop'la ilk yakın temasını. Sonrası zaten onun hırsıyla gelişmiş. Önceleri bu hırs, dans etmekten çok erkeklerle mücadele etmek üzerineymiş. Erkekler hem ona hiçbir şey öğretmiyor hem de 'Sen kızsın bir tarafına bir şey olur' diyerek onu dışlıyormuş. Onlara "Sizden daha fazla çalışır yine bunları yaparım" diye karşılık veren Aydan, o günden sonra sabahın körlerinde atıyor kendini sokaklara ve parklara başlıyor dans etmeye... Kendini yeterince geliştirip, onlardan biri olduğunu erkeklere ispat etmeyi başarınca bu kez aralarına katılıyor. Yalnız katılmakla da kalmıyor onlarla dansta kapışarak para da kazanıyor. "Peki ya aileniz ne diyordu?" diye soruyoruz. Bir anne, kızının tek eli üzerinde dönmesini ne kadar onaylayabilir? "Annem bir dönem benimle birlikte geldi parka" diyor ve devam ediyor: "Ay onu yapma, ay düşeceksin diye bağırırdı ama şimdi alıştı." Babasının gönlünüyse önceleri hip-hop'la birlikte yürüttüğü halk danslarıyla almış. Zaten yarışmadan sonra ciddiyetini anlamış ve engellemeye çalışmamışlar.

ÇOK KAVGA ETTİĞİM OLDU
"İlk zamanlarda çok kavga ettim" diyor Aydan, "Bize dışarıda satanist ya da sokak serserisiymişiz gibi bakıyorlardı. Onlara derdimizi anlatmaya çalıştık. Kısmet bu yarışmaların çıkmasınaymış." Yarışmalardan sonra hayallerini de bir bir gerçekleştirmeye başlamış Aydan. Mesela; Madonna'nın dans hocası Jamie King ile tanışmış ve onunla bir gün geçirmiş. Bundan bahsederken bile gözleri parıldıyor ve "Hayal gibiydi" diyor. Jamie King'in Aydan'ın dansına yorumu ise şu olmuş: "Sahneye inanılmaz yakışıyorsun ama sende fazlası var." (Yeni Aktüel dergisi)