kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, iddiaları yanıtladı.

Tank tartışması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın "PKK kamplarında Amerika'ya ait tank var" sözüne "Elimizde böyle bir bilgi yok" yanıtını verdi. Başbakan ise "Bu yeni bir şey değil" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, New York'ta yaptığı bir konuşmada, "PKK kamplarında top, tank ve buna benzer Amerika'ya ait maalesef ağır silahlar çıktı" sözlerine ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, haftalık basın toplantısında Erdoğan'ın sözlerin hatırlatılması üzerine, "bu bilginin neye dayandığını bilmediğini" söyledi. Casey, "Elimde bunu doğrulayacak herhangi bir bilgi yok" diye konuştu. Başbakan Erdoğan ise New York'taki basın toplantısında ''Bu çok yeni bir durum değildir, internet sitelerinde geçmişte yer aldı. Ama çalıntı olur, ama şu olur. Yani oradaki terör örgütünün, onların tüm bu ağır silahların üzerinde nasıl eğitim aldıklarını gösterdiklerine dair bizim medyamızda da bunlar zaman zaman yer aldı'' dedi.

TÜM ÖRGÜTLERİ KAPSIYOR
Başbakan, Irak ile imzalanan terörle mücadele anlaşmasıyle ilgili olarak ise "Yapılan anlaşma bir bölücü terör örgütüne yönelik değil, tüm bölücü örgütleri kapsayan bir güvenlik anlaşmasıdır. Esas olan bu anlaşmaya sadakattir" dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı ise konuya ilişkin "Bu anlaşmanın imzalanmasından cesaretlendik. PKK ve diğer terörist örgütlerin tasfiyesinde en iyi yaklaşım, işbirliği" denildi.