kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

İftarlara yetişilmiyor!

Sakin bir Ramazan geçiren İstanbul'un elitleri, ancak iftar davetlerinde sosyalleşebiliyor! Elitlerimiz Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) iftarına da neredeyse tam kadro katılıp özlem giderdi.
Ramazan ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde iftar davetleri de inanılmayacak boyutlara ulaştı. Ramazan nedeniyle, gerçekleşen bütün organizasyonların ya başına ya da sonuna muhakkak bir iftar daveti ekleniveriyor. Özellikle sosyetik kadınların ve vakıfların birbirleriyle yarışırcasına verdikleri iftarları takip etmeye çalışmak bile artık başlı başına bir iş oldu! Öyle günler oldu ki iki ya da üç iftar daveti üst üste geldi. Böyle olunca da orucunu bir davette açtıktan sonra yemeğini başka bir yerde yiyip, tatlısını diğer bir iftar davetinde alanlara rastladık. İşin bir başka yönü de 'Körler sağırlar birbirlerini ağırlar' misali her iftarda aynı isimlerin olması! Bu arada iftardan iftara koşturan ve yemeği biraz fazla kaçıranların Ramazan'dan sonra sıkı bir diyete girmeleri gerekecek!!!

TİKAD'IN GELENEKSEL İFTARI

Türkiye İş kadınları Derneği (TİKAD) de, her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftarını geçen haftaya sıkıştıranlardandı. 'Dinler Arası Hoşgörü' felsefesinden yola çıkarak düzenlenen ve TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'un ev sahipliği yaptığı iftar; din, siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi. İftar yemeğine, dini cemaat temsilcileri, Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, AK Parti Milletvekili Osman Yağmurdereli ile çeşitli ülke konsolosluklarından temsilciler ve TİKAD üyeleri katıldı. Aynı akşam başka bir iftar daveti daha olduğu için oruçlarını TİKAD'ın davetinde açanlar, koştura koştura Rahmi Koç'un Lütfi Kırdar'daki davetine gittiler ve tatlılarını da orada yediler!!!