kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İşgal sonrası ABD ordusunun farklı tiplerde çok sayıda tankı Irak'a kaydırıldı. Şimdi, PKK'nın eline de bu tanklardan geçtiği ifade ediliyor.

PKK'nın elinde ABD tankı da var

Bülent AYDEMİR NEW YORK
Ankara'da Irak heyetiyle terörle mücadele eksenli görüşmeler sürdüğü sıralarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York'tan dikkat çekici açıklamalar yaptı. Başbakan, ABD'nin önde gelen think thank kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin elinde tank bulunduğunu da açıkladı. Erdoğan konuşmasında şöyle dedi: "PKK kamplarında top, tank ve buna benzer Amerika'ya ait maalesef ağır silahlar çıktı. Bunun yanında yakaladığımız PKK terör mensuplarının ellerinde silahlar çıktı, bunu Amerikalı yetkililer sonunda kabul ettiler. 'Evet' dediler. 'Bazıları işte bölgeler terk edilirken, oralarda kaldığı için onlara kaldı' dediler. 'Bazıları korsanlar, silah tüccarları vasıtasıyla bunlara ulaştırıldı' denildi. Bu tabii Türk halkı üzerinde çok çok olumsuz tesirler meydana getirdi ve bu noktayla ilgili de biz doğrusu hâlâ o beklediğimiz tavrı göremedik, bu konuyu tüm yetkililere ifade ettik. İnşallah kısa bir süre sonra burada Başkan Bush ile de bir görüşmemiz olacak, daha geniş konuşacağız. Dışişleri Bakanıyla bu konuları görüştük, kendileri bu konuyla ilgili olarak gerekli hassasiyeti göstereceklerini bizlere ifade ettiler."

FÜZELER BULUNUYOR
Güvenlik kaynakları ise, bugüne kadar PKK'nın elinde tank ve top olduğuna ilişkin bir bilgiye sahip olmadıklarını belirttiler. PKK'da "surface to air (SAM)" adı verilen omuz üzerinden, karadan havaya, helikopter ve tanklara karşı kullanılan füze olduğu ifade ediliyor.

DIŞİŞLERİ: BİLGİMİZ YOK
Aynı zamanda Stinger ve Sam 7 adı verilen füzelerin de PKK'nın elinde olduğuna ilişkin şüpheler var. En son ele geçirilen PKK'lılarda M16 adı verilen NATO silahı da bulundu. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de PKK'nın elinde tank ve top bulunduğu yönünde kendilerinde bir bilgi olmadığını belirterek, ABD'ye daha önce iletilen silah listeleri arasında bu tür ağır silahlara rastlanmadığını ifade etti.
Haberin fotoğrafları