kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'de kıran kırana başkanlık mücadelesi yapılıyor

Sarıgül: Koç gerçeği gördü
İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Haluk Koç geç de olsa gerçeği gördüğü için son derece sevinçliyim. Ama sosyal demokrasi artık yeni bir genel başkan adayı değil başbakan adayı arıyor'' dedi. Sarıgül, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, CHP yönetiminin kendisini disiplin kuruluna sevk ettiğini belirterek, bu kararın sürpriz olmadığını kaydetti.

Okuducu: Partide tasfiye başlatıldı
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu, il ve ilçe örgütlerine yönelik tasfiye süreci başlatıldığını savunarak, "Yapılan zulümdür. Bu zulme ortak olmadığımı ifade etmek istiyorum'' dedi. Okuducu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında özellikle son 2 aylık dönemde parti tüzüğüne aykırı uygulamalar gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Okuducu seçim sonrasında genel merkez yönetiminin örgütlere yönelik "tasfiye süreci başlattığını'' söyledi.

Koç, muhaliflerden destek istiyor
CHP'DE kurultay mücadelesi erken kızıştı. Baykal'a karşı genel başkanlığa soyunan Samsun milletvekili Haluk Koç sürpriz bir şekilde önceki akşam genel merkeze giderek Genel Sekreter Önder Sav ile bir görüşme yaptı. Sav ise, Koç'u desteklediği yolundaki haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Önümüzdeki hafta başında adaylığını resmen açıklayacak olan Koç, muhalifleri tek tek arayarak destek istiyor. Şenol ATEŞ/ANKARA
Haberin fotoğrafları