kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Enerji Bakanı Hilmi Güler

Enerjide ikinci operasyon dalgası

Olcay AYDİLEK ANKARA
Enerji Bakanlığı, yeni bir yolsuzluk operasyonuyla çalkalanıyor. Bakan Güler'in talimatıyla harekete geçen Teftiş Kurulu, maden işleri genel müdürlüğünde 5 kişiyi açığa aldı..
Enerji Bakanlığı, yeni bir yolsuzluk operasyonuyla çalkalanıyor. Enerji Bakanı Hilmi Güler'in talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında 'çıkar sağlamak amacıyla, usulsüz maden ruhsatı' verdikleri iddiasıyla Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde 5 kişi açığa alındı. Güler'in 2 gün önce düğmeye bastığı operasyonun adresi, bu kez Maden İşleri Genel Müdürlüğü oldu. Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde 'hukuk dışı-usulsüz' ruhsat verilerek çıkar sağlandığı iddiasıyla üst düzey bürokratları teftiş kıskacına aldı. Soruşturma üzerine Maden İşleri Genel Müdür Yardımcıları Nevzat Kavaklı ve Ali İhsan İnce, Maden Ruhsatları Daire Başkanı Ömer Sezgin ile mühendis Şaban Y. ile Jeoloji Mühendisi Hakan T. açığa alındı.

GENEL MÜDÜR İSTİFA ETTİ
Bakan Güler'in görevden aldığı; ancak, 16 ay önce yargı kararıyla yeniden göreve dönen Maden İşleri Genel Müdürü Hilmi Özbeden ise perşembe akşamı istifasını sundu. Özbeden, SABAH'a yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce soruşturmaya konu olan olayı Bakan Güler'e aktardığını belirterek, "Bakan Güler'e yanlışlıkları aktardım. Ben soruşturma dışındayım" dedi.

BOTAŞ'TA DEPREM
Öte yandan BOTAŞ'ta da görevden almalar gündeme geldi. BOTAŞ'ta bir dönem yönetim kurulu üyeliğinde de bulunan Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bekir Aksoy, sürpriz bir kararla müsteşar yardımcılığı görevinden istifa etti. BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Rıza Çiftçi'nin de başka bir kurumda görevlendirileceği öğrenildi. Çiftçi'nin, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nde (TEİAŞ) görevlendirileceği belirtildi.