kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Madonna Guinness rekorlar kitabında

Yeni Haber
Guinness Rekorlar Kitabı, Amerikalı şarkıcı Madonna'yı dünyanın en başarılı kadın müzisyeni seçti.

49 yaşındaki sanatçının son turnesi Confession'da 200 milyon dolar kazandığını belirten Guinness yetkilileri, ünlü şarkıcıyı dünyanın en başarılı kadın müzisyeni olarak teyit etti.

Guinness yetkilileri, Rolling Stones'un Bigger Bang turnesinde de 438 milyon dolar kazanç elde ettiğini ve bunun gelmiş geçmiş en başarılı konser turnesi olduğunu bildirdi, ancak grup üyelerinin bu kazancı paylaşacaklarına dikkat çekti.

Guinness Rekorlar Kitabına göre, en garip müzik rekoru da Jamiroquai tarafından 10 bin 600 metre yükseklikte özel olarak hazırlanan bir Boeing 737 içinde verilen konser oldu.

İngiliz şarkıcı Katie Melua da deniz seviyesinden 303 metre aşağıda bir petrol platformunun ayağında müzik yaparak bir başka tuhaf rekor kırdı.Guinness'e göre değişmeyen rekorlar arasında bulunan, Bing Crosby'nin 1942'de piyasaya çıkan White Christmas adlı plağı, 50 milyon kopyayla hala en çok satan plak olmayı sürdürüyor.

Amerikalı şarkıcı Madonna, ayrıca kurucusu ABD'deki Türklerin duayeni merhum Ahmet Ertegün olan Rock'n Roll Hall of Fame (Rock'n Roll Şöhretler Kulübü) için aday gösterildi.Bu seçkin kulübe girebilmek için en az 25 yıllık müzik geçmişine sahip olmak gerekiyor.Madonna ile birlikte Beastie Boys ve Donna Summer da aday gösterildi.

AA