kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Bir yarbayımızın hanımı bu telefondan taciz ediliyor"

Yeni Haber
'Ben Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nden arıyorum, bir yarbayımızın hanımı bu telefondan taciz ediliyor' diye arayıp bir esnafı 500 YTL dolandırdılar.

Bilecik'te ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İl merkezinde esnaflık yapan Şelele Kebap sahibi Mehmet Sınmaz'ın cep telefonunu arayan bir şahıs, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aradığını belirterek; "Sizin bu telefonunuzdan, bir yarbayımızın hanımı sürekli rahatsız ediliyor.
Yarbayımız bize başvurdu. Biz de telefonunuzu takibe aldık. Birisi sizin hattınıza giriyor olabilir. Hattınızı dinlemeye alacağız, sizin bu hattınızı kırıp kimin aradığını tespit edeceğiz. Sizi de bu sıkıntıdan kurtaracağız" dedi.

Bunun üzerine yapacağını şaşıran ve kendisinin kimseyi rahatsız etmediğini söyleyen Sınmaz'la konuşmaya devam eden dolandırıcı, "Bu sıkıntıdan kurtulmak için yeni bir hat ve 250'lik 14 tane kontör alarak bize göndermeniz gerekir. Bu dediklerimizi ne kadar çabuk gönderirseniz sizi bu sorundan o kadar çabuk kurtarırız" şeklinde konuştu.

Bunun kartları alarak tek tek şifrelerini şahıslara bildiren Mehmet Sınmaz, daha sonra dolandırıldığını anlayınca Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Bilecik Emniyeti ise, faturaları, kartları ve diğer bilgileri alarak olayla ilgili araştırmaya başladı.

Emniyet tarafından yapılan araştırmada, telefonun Ardahan'ın Çıldır ilçesinden Necip Boztepe'ye ait olduğu öğrenildi.

CHA