kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Homofobi Türk azınlıkta daha yüksek
Almanya'da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, homofobi en çok Türk azınlıkta görülüyor. Araştırmada, Almanya'da yaşayan göçmenlerin çocuklarının homoseksüelliğe karşı daha ön yargılı olduğu tespit edildi. Göçmen topluluklar arasında en fazla homofobik eğilim gösterenler ise Türk ailelerin çocukları oldu.

Kahveyle içilen ağrı kesici zararlı
Kahve ile birlikte tüketilen parasetamol (ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaç) karaciğere 3 kat daha fazla zarar veriyor. ABD'nin Washington Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, bunun önüne geçmek için ağrı kesici kullanmak zorunda olan kişilerin tükettikleri kahve ve enerji içeceklerinin miktarına dikkat etmeleri gerek.

Tümörler kendi kendini yok edecek
ABD'nin Synta şirketi, tümörleri kendi kendine yok ettiren ilaç üzerinde çalışıyor. 3 yıl içinde piyasaya sürülmesi beklenen ilaç özellikle tedavisi zor cilt kanseri tümörleri üzerinde etkili. Sağlıklı hücrelere zarar vermeyen bu ilaç oksijen verilerek kanserli hücrenin kendi kendini yok etmesini sağlıyor. 81 hasta üzerinde denenen ilaç tam bir başarı gösterdi.