kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KRİTİK KARARI KIZINA BIRAKTI Ekin, denemesi sırasında su altında hayati tehlikeye girmesi halinde ipin kesilip kesilmeyeceği kararını dostu Yakup Demirci ile kızı Name'ye bıraktı.

Karadeniz'den daldı Marmara'dan çıktı

Fatih ULAŞ SABAH
65 yaşındaki emekli SAT komandosu Namık Ekin, "Bir denizden diğer denize yüzme" rekoru kırdı. Ekin suyun 5,5 metre altında 13,5 saat yüzdü..
Emekli SAT komandosu Namık Ekin, Karadeniz'den Marmara Denizi'ne yüzerek "Bir denizden diğer denize yüzme rekoru" kırdı. Rumeli Feneri sahilinden tekneyle açılarak, kızları ve arkadaşları eşliğinde, saat 07.50'de suya giren Ekin, suyun 5.5 metre altından giderek, Karadeniz'den Marmara Denizi'ni yüzerek geçti. Ekin 21.30'da Ahırkapı Sahili'nden karaya çıktı. 18 saatte tamamlamayı hedeflediği denemeyi Boğaz'daki akıntının etkisiyle 13.5 saatte bitiren Ekin, 28 yaşındaki ABD'li yüzücüye ait rekoru da kırmış oldu.

GUINNESS TAKİPTE
Ekin rekor denemesinden önce "Bu bir denizden öbür denize yüzme rekoru. Guinness Rekorlar Kitabı yetkileri ile de görüştük. Onlar da bizi tescil için Sarayburnu'nda bekleyecekler" dedi. Bu deneme için sponsor bulamadığını ifade eden Ekin, "Çılgın Türkler olarak bizler zor şartları severiz. Sponsor bulamadığım için suyun içinde ihtiyaçlarımı karşılamamı sağlayacak olan 'köpek balığı kafesi' alamadık. Ama balık adam doktorlar beni kontrol edecek" diye konuştu. 65 yaşındaki Ekin, rekor denemesi süresi içinde yeme ve içme, dinlenme, tüp değiştirme gibi ihtiyaçlarını su altında karşıladı. Daha önce Mersin'den KKTC'ye su altından yüzerek dünya rekorlarına imza atan Ekin, rekor denemesinin ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.
Haberin fotoğrafları