kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dövme kadının belinde erkeğin omzunda güzel!

Bir dönem sadece marjinal kişilerin tercih ettiği dövmeler artık ünlü-ünsüz herkesin vazgeçilmezi oldu. Kadınların belinde, erkeklerin ise omzunda daha güzel duran dövme modasında bu yıl kelebek motifi revaçta!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dövme kadının belinde erkeğin omzunda güzel!
Bir dönem sadece marjinal gençliğin ve çılgın pop şarkıcılarının vücutlarını süsleyen dövmeler, artık bu yaşam tarzına uymayan insanların da bedenlerinin ayrılmaz bir parçası durumunda... Ünlü-ünsüz birçok kişi vücutlarının bir ya da birden çok kısmını dövmelerle süslüyor. 16 yıldır dövme yapan ve başta Hülya Avşar'ın ayak, el ve göbeği olmak üzere birçok ünlünün vücutlarına, çizdiği figürlerle kalıcı imzalar atan Ruhsel Donbalak, dövme yaptırmak isteyen kişinin en az iki kez düşünmesi gerektiğini söylüyor.

HASTAYKEN YAPTIRMAYIN!
Dövme yaptırmanın önemli bir karar olduğunu vurgulayan Donbalak, Taksim'deki dükkanına gelen müşterilerle önce uzun uzun konuştuğunu söylüyor ve ekliyor: "Kişinin neden dövme yaptırmak istediğinin anlaşılması çok önemli. Ben 18 yaşın altındakilere, depresyonda olanlara ve askerden yeni gelenlere dövme yapmıyorum. Ayrıca hastaların ve regl dönemindeki kadınların dövme yaptırmalarını da doğru bulmuyorum."

KELEBEK MODASI VAR
Dövme yaptırırken dikkat edilmesi gereken başlıca noktanın ortamın sterilliği olduğuna dikkat çeken Donbalak sürecin işleyişini şöyle özetliyor: "Önce bölge ilaçlı bir sıvıyla temizleniyor. Dövmecinin eldiven kullanması şart. İşlem bittikten sonra bölgeye antibakteriyel krem uygulanıyor. Vücuda kazınacak motifler kişinin isteklerine göre belirleniyor. Bu yıl kelebekler revaçta. Kadınlar en çok bel, kol bölgesi ve bileklerine dövme yaptırıyor. Erkekte ise omuz, bacak ve sırtta daha güzel duruyor. Fiyatlar dövmenin büyüklüğü ve dövmecinin işciliğine göre 80 ila 500 YTL arasında değişiyor."
Haberin fotoğrafları