kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cinsel tercihimle ilgili söylenenleri takmıyorum

ESİN ÖVET
Hande Yener prodüktörlüğünde bir single çıkaran Harun Kolçak hem yeni çalışmasını hem de hayatını bir anda nasıl sıfırladığını anlattı. Bir dönem cinsel tercihleri hakkında yapılan yorumları artık hiç umursamadığını söyleyen sanatçı, en büyük desteği ailesinden alıyormuş..
Harun Kolçak bambaşka bir tarz ile yeniden sevenlerinin karşısında. Kolçak, müziğini Erol Temizel'in yaptığı sözlerini ise Hande Yener'in yazdığı 'Aşk Beni Hep Değiştirecek' şarkısı ile müzikseverlerle buluştu. Bu single'ın prodüktörü Hande Yener, yapımcısı ise Özgür Aras. Hayatını sıfırladığını anlatan Harun Kolçak, "Doğru ışıklar birbirini buldu ve ortaya güzel bir çalışma çıktı" diyor. Ailesine çok bağlı olan Harun Kolçak bir dönem cinsel tercihleri üzerine yapılan spekülasyonları hiç umursamadığını söylüyor.

* Hande Yener ile buluşmanız nasıl oldu? Birkaç gün düşünüp yılların dökümünü yaptım ve çok zor bir karar aldım: Hayatımı bir bilgisayar gibi kapatıp, yeniden açacak her şeyi sıfırlayacaktım. Cesaret isteyen, zor bir karar bu. Sonra Özgür Aras'ı aradım. Buluştuk, konuştuk ve ona elektronik müzik yapmak istediğimi söyledim. "Benim bu sene elime alıp dinlediğim tek bir albüm oldu o da Hande Yener'inki" dedim. Özgür; Hande Yener'i, Erol Temizel'i ve beni bir araya getirdi.

KÖKTEN DEĞİŞMEM GEREKTİ

* Neden bir anda hayatınızı sıfırlama kararı aldınız? Evrende değişmeyen tek şey değişimdir. Değişmek zorundayız. Kökten değişmem gerektiğine karar verdim. İnsanın belli bir süreden sonra iyisi, kötüsü, doğrusu, eğrisi, yanlışı, her şeyi ile kendini 'reset'leyebilmesi çok zor bir şey. Ama 'ben bunu yapacağım' dedim. Cesur davrandım.

* Siz kimsenin cesaret edemediği şeyleri yaptınız... İlk taşlanan, sonradan hep doğrulan kişi oldum. İlk küpe takan benim, şimdi herkes kulaklarında küpeyle dolaşıyor. 90'lı yıllarda benim bahsettiğim konular şimdi kitapçılarda kapış kapış satılıyor. Ben doğru bildiğimi konuşan, saklamayan biriyim. Benim gibi biriyle çalışması Hande için çok güzel bir şey. Ben müzik hocasıyım. Benimle profesyonel anlamda böylesine bir çalışma içinde olmak cesaret ister. 1991 yılında Onno Tunç'un çıkarttığı bir saund var Türkiye'de. Onno Türkiye'de çok iyi ve doğru isimlerle çalışıp, ileriye dönük müzik yaptığı için onu takip etmek zorunda kalıyorlardı. Onno bugün yaşasa elektronik müziğin babasını yapıyor olurdu. O onaylamasa şarkı söylemezdim. Onno 'evet' demeseydi asla albüm yapmazdım.

* Aslında sizi Sezen Aksu çıkarttı diye biliniyor. Bu yanlış mı? Sezen Aksu beni destekliyordu. Ben şarkı söylerken çok hisleniyordu, ağlıyordu. Ama işin bir realitesi var. Onno'nun onayını aldıktan sonra ben karar verdim. Değil Sezen Aksu, Barbara Streisand bile olsa kabul etmezdim! Benim hocam Onno Tunç'dur. Hâlâ birçok kişi Onno Tunç'un bıraktığı saund'u yapıyor. Ve ben bundan bıktım. Pop müzik ne yazık ki Onno'nun bu dünyadan ayrılışı ile bitti. Artık bana 'popçu' dendiği zaman güceniyorum.

* Sizin bu söyledikleriniz Hande Yener'in 'bakkal müziği' sözünü doğrular gibi? Bunu Hande'ye sorun, beni ilgilendirmiyor.

* Siz ne düşünüyorsunuz peki bu konuda? Süpermarket varken, bakkaldan alışveriş yapmam! Ama seçeneğim yoksa bakkala gitmek zorunda kalırım. Söz konusu müzik ise, süpermarket alışverişini tercih ederim.

* O zaman Hande Yener'in düşüncelerine katılıyorsunuz? Hande kendi ile yarışıyor. Ben de kendim ile yarışırım. Bugüne kadar benim bir polemiğimi gördünüz mü hiç? Çünkü benim derdim kendim ile... Ben kendimi tekamül ettirmek için bu dünyadayım. Bana ne başka insanlardan!

HAYAT KOÇUM BABAMDI

* Aşk sizi hep değiştiriyor mu? Aslında yaşamadığımız her şey bizi değiştiriyor da farkına varmak lazım. Tabii ki varoluşun temelinde aşk var. Yaratan zaten aşk ile yaratmış her şeyi. O yüzden bizim yüce aşka ulaşmamız imkansız ama burada aşkı yaşadıkça çok şey öğreniyor ve değişiyoruz.

* Aşık mısınız şu anda? Ben her daim aşığım. Kimse yanımda hiç kimseyi göremiyor bu yüzden de spekülasyonlar yapılıyor tercihlerim hakkında. Hiç umurumda değil. Doğruyu ben biliyorum, ailem biliyor. Gerisi önemli değil.

* Cinsel tercihleriniz ile ilgili söylenenlere karşı anne ve babanızın tutumu nedir? Annem üzüldü ama babam hiçbir zaman üzülmedi. Geçmiş hakkında hiç konuşmuyorum ama Eşref Kolçak gibi çok büyük bir değere 'Evlatlıktan reddetti' diye terbiyesizce bir saldırı olduğunda bile babam, "Sakın cevap verme zaten istedikleri bu. Bırak, konuşma" dedi. O saldırıların olduğu dönemde en büyük hayat koçum, babamdı. Şimdi kimse bana saldırmıyor çünkü etrafta o kadar çok saldırılacak insan var ki. Ne mutlu ki bana onlar hala oradalar ama ben çok ileri gittim.

* Papa ile ilgili bir kitap yazmıştınız. Bir gün kendi hayatınızı da yazar mısınız? Geçmişi bugüne taşımanın hiçbir anlamı yok. Hele ki kendimi sıfırladıktan sonra... Arkama bakmıyorum. Hayatımdan pek çok kişiyi ayıkladım ama ışık gibi, melek gibi insanlar hayatıma dahil olmaya başladı. Verdiğim karar çok doğruymuş, ben kendi ışığımı kendim aydınlattım.