kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Okulun iki kız öğrencisinin derslere türbanla girdiği öğrenildi. Bu öğrencilerden biri muhabirimiz tarafından sınıfta ders sırasında görüntülendi.

Bu okulda türban serbest

Hüseyin KAÇAR DİYARBAKIR / SABAH
Diyarbakır'daki özel okulda öğretmene de, öğrenciye de kıyafet konusunda serbestlik getirildi. Okulun iki kız öğrencisi derslere türbanla giriyor. Bakanlık yetkilileri ve Diyarbakır'daki görevliler ise "Uygulama yönetmeliğe tümüyle aykırı" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bu okulda türban serbest
Diyarbakır'da bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda her şey serbest. Sınıfların 24 kişiden oluştuğu ve toplam 215 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda öğrenciler de, öğretmenler de istediği kıyafetle okula gelebiliyor, saçını uzatabiliyor. Öğrencilerin 2'si ise türbanla okula gidiyor

20 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR
Diyarbakır'da bu yıl eğitim ve öğretime başlayan, ancak henüz resmi açılışı yapılmayan Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda 215 öğrenci eğitim görüyor. 20 öğretmenin görev yaptığı okulda öğrenci ve öğretmenler kılık-kıyafetlerinde özgür bırakılıyor. Kimi başörtüsü, kimi sivil kıyafetle kimi de okulun belirlediği standart kıyafetle derslere giriyor. Okulda öğrenciler de öğretmenler de saç uzatabiliyor. Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda sınıflar Avustralya'daki okul standardında göre hazırlanmış. Okulun teneffüs müziği dahi Beethoven'in 9'uncu senfonisinden hazırlandı.

"KADİR HAS'TAN İLHAM ALDIK"
Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nun sahibi ve müdürü Mustafa Çakır "Kayseri'de işadamı Kadir Has yaptığı bir konuşmasında 'Türkiye'de bir gün Avrupa Birliği Okulu açmayı istiyorum' demişti. O'nun verdiği ilham üzerine okulu hizmete açtık" dedi. Öğrencilere kıyafet konusunda müdahale etmediklerini, disiplini bozmamak şartıyla özgürlükte kısıtlamaya gitmediklerini bildiren Çakır, "Okulun belli bir forması var. Ancak bir öğrenci o kıyafet tonlara yakın bir elbise giydiyse bunda da kıyameti koparmıyoruz" diye konuştu. Uzun saçlarıyla dikkat çeken Sosyal Bilgiler öğretmeni İsa Yılmaz da, "Şekilciliğe önem vermiyoruz. AB denildiğinde akla özgürlükler gelir" dedi. Okulda türban takmanın yasak olduğunu bildiğini belirten Çakır, sınıfta görüntülenen türbanlı öğrenciyle ilgili ise yorum yapmaktan kaçındı. Bu arada Diyarbakır'da bulunan Özel Nil İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerden bir kısmının türbanlı olarak derslere girdiği iddia edildi.