kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

3 güzel söz 1 yanlışı götürmez

Ayşe Arman mı haklı, Cengiz Semercioğlu mu? Haftanın tartışma konularından biri de bu! (Nasıl da tartışmalara doymuyoruz ama...) Cümlemize afiyet olsun. O zaman ne duruyoruz, hadi topa girelim. Olayımız şu; köfte dudak yakışıklımız Emre Altuğ, Ayşe Arman'a röportaj veriyor. Röportajda sevgilisi manken Çağla Şikel'e ilan-ı aşk ederken aslında ilişkiye tek gecelik aşk olarak başladığını söyleyiveriyor (dilini eşek arısı soksun mu?). Sonra güzel sözlerini esirgemiyor ama ne fayda, laf ağızdan çıktı bir kere. "Aferin dobra dobra Emre'ye" diyelim mi şimdi? Ayşe Arman öyle diyor, koruyor Emre'yi "Ne güzel aşk sözleri onlar, biz gazetede kadınlar olarak eridik bittik." Cengiz de, "Tek gecelik ilişki olarak başladım, sözleri adamı haşlama sebebidir, hangi kadın olsa bu sözlere bozulur" diyor. Ve kadınlara soruyor "Peki ya sizin başımıza gelse?"

AMA DÜRÜST DAVRANDIM
O zaman tut şunun ucunu döşeyelim abi. Madde 1: Bozulmak ne demek Cengizcim! Bu sözler kırk gün kırk gece küsme, her daim kafasına kakma, mümkünse ilk durakta inme sebebidir. Kadın kısmının midesi bir kere bulandı mı, kolay kolay arınmaz ki! Madde 2: Kadın bünyesinde 3 güzel söz 1 yanlışı götürmez! Bugüne kadar da götürdüğü görülmemiştir. Madde 3: Kadın asla unutmaz! Madde 4: "Ama ben dürüst davrandım" mazeretleriyle bu iş telafi olmaz! Bazı şeyler gerçek hayatta romantik filmlerde durduğu gibi durmaz. Emre'nin iyi niyetinden, aşkının güzelliğinden şüphem yok! Ama 'akım derken bokum demek' diye de bir şey var. Çünkü asıl mesele şu; kadın kısmı için ilişkisinin en önemli yanlarından biri ele güne karşı mutluluğunu ilan edebilmektir. Kız arkadaşlarına, ailesine, komşulara, iş arkadaşlarına karşı 1-0 öne geçmektir mutlu bir ilişki.

BAS KONUŞSUN DURUMU

Neden kadınlar şaşaalı düğünlere bayılırlar, neden kadınlar ilişkilerini ulu orta yaşamak isterler, neden kadınlar mutsuz oldukları evliliklerinde dışarıya mutlu aile portresi çizerler zannediyorsunuz... İşte bu yüzden, sırf bu yüzden bir erkek ne kadar dürüst olmaya çalışsa da böyle bir laf ettiğinde bir çuval inciri berbat eder. Hadise ne kadar gerçek olsa da bu düpedüz ele güne karşı boynunun bükülmesi, kalbinin kırılması, çizdiği tablonun bozulması, kadınlık onurunun zedelenmesidir çünkü. Eğer benim sevgilim böyle bir şey dese; "Dürüstlük çok mu lazımdı şimdi" deyiverir, iki damla gözyaşı eşliğinde ilişkinin devamı için ona kadar sayar, adama kök söktürürdüm herhalde. Ve ayrıca asıl tartışılacak mesele şu olmalı; erkekler ne zamanda beri bu kadar çok konuşur oldu? Nedir bu bas konuşsun durumu? Dürüstlük dürüstlük diyorlar, ama hani ilişkiye saygı? Hani? Nerede? Şeytan aldı götürdüüü...