kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakanlık: "Lida ilacını kesinlikle kullanmayın"

Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı, Farmalife adlı firma yetkilisinin, zayıflamaya yardımcı iddia edilen yosun içerikli Lida isimli ilacın "güven içinde kullanılabileceğine" ilişkin yaptığı açıklama üzerine, "bu ilacın kesinlikle zararlı olduğu ve kullanılmaması" açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanlığı, Farmalife adlı firma yetkilisinin 26 Eylül günü yaptığı basın toplantısında, Bakırköy Cumhuriyet savcılığı'nın kovuşturma yapılmasına gerek olmadığı yolundaki kararını gerekçe göstererek, vatandaşların Lida'yı güven içinde kullanabilecekleri ve ilacın eczanelerde satılabileceği yönündeki beyanlarının üzerine yazılı açıklamayla bu ilacı kullananları uyardı.

Bakanlık açıklamada, Bakanlığımız Refik saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'nın 25.9.2007 tarihli analiz raporunda Farmalife firmasına ait Lida Dai Dai Hua Capsules ürününün numunesinde "N-mono-desmetilsibutramin" adlı bileşiğin bulunduğu bildirilmiştir. Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın kontrol belgelerini iptal ettiği, son yapılan analizde bir sibutramin türevi olan "N-mono-desmetilsibutramin" tespit edilen Lida, sağlığa zararlı olma özelliği dolayısıyla kesinlikle kullanılmamalıdır. İl Sağlık müdürlüklerimiz ve Türk Eczacıları Birliği'ne gönderilen çok acele kayıtlı yazılar ile eczanelerde kesinlikle bu ürününü satışının yapılması ve olan ürünlerin derhal toplatılması talimatı verilmiştir" denildi.