kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İspanya Kraliçesi Kapadokya'da

Yeni Haber
Özel bir ziyaret için Türkiye'de bulunan İspanya Kraliçesi Sophia, Kapadokya'ya geldi. Sophia, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi, bol bol fotoğraf çektirdi ve alışveriş yaptı.

İspanya Kraliçesi Sophia, dün gece Kayseri'den karayolu ile konaklayacağı yer olan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesindeki Gül Konakları'na geldi. Bu sabah saatlerinde Kraliçe'yi; konakladığı Gül Konakları adlı butik otelde, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve Ürgüp Kaymakamı Recep Soytürk ziyaret etti.

Ziyaretten hemen sonra otelden jandarmanın çok geniş güvenlik önlemleri altında hareket eden Kraliçe Sophia, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret etti. İlk ziyaretini; Ürgüp Üçgüzeller mevkiinde bulunan hediyelik eşya satıcılarının bulunduğu mekana yapan Sophia, burada satışa sunulan yöresel hediyelik eşyaları uzun uzun inceledi.

KRALİÇE KAPADOKYA ŞALVARI VE ÇANTA SATIN ALDI

İspanya Kraliçesi Sophia, Üçgüzeller mevkiindeki turistik eşya satan esnafların tezgahlarını tek tek dolaştı. Yöreye özgü, ev hanımlarının gündelik hayatta kullandıkları ve dimi olarak adlandırılan şalvarları çok beğenen Sophia, 45 YTL ödeyerek 3 dimi satın aldı. Ayrıca, Kraliçe Sophia, diğer dükkanlardan ise 10 YTL'ye bir çanta ve 1 YTL'ye de topuk taşı aldı.

Alışveriş sonrasında bölgede bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kraliçe, onlarla bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Sophia, daha sonra Üçgüzeller mevkiinde eşsiz görünümlü peribacalarını izledi. Yanında bulunanlarla birlikte bol bol fotoğraf çektiren İspanya Kraliçesi Sophia, daha sonra Göreme beldesindeki Açık Hava Müzesi'ne geçti.