kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'140 YTL memurdan esirgeniyor'

Yeni Haber
Türkiye Kamu-Sen, 2007 yılında işçilere verilen ücret zammı olan 140 YTL'nin memurlardan esirgendiğini bildirerek, "adalet" istedi.

Konfederasyon, memur maaş zamları konusunda son kararı verecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nu sağ duyuya davet etti.

Türkiye Kamu-Sen'den toplu pazarlık sürecine ilişkin yapılan açıklamada, kamu çalışanlarının yüzde 28'inin açlık sınırının altında, yüzde 56'sının ise açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında maaş aldığı bildirildi. Kamuda farklı kurumlarda aynı işi yapan kamu görevlileri arasında dört kata kadar maaş farkı oluştuğu kaydedilen açıklamada, kamuda çalışan bir işçinin ortalama net ücretinin bin 600 YTL olduğu ve ortalama memur maaşının ise 980 YTL'de kaldığı ifade edildi.

Bu yıl içinde "kamuda çalışan işçilerle" yapılan toplu sözleşmelerde 900 YTL'den az ücret alan kamu işçisine net 135 YTL zam yapıldığı belirtilen açıklamada, 900 YTL'nin üzerinde ücret alan kamu işçisine ise net 100 YTL'den az olmamak koşuluyla ve sözleşme döneminin başından itibaren en az yüzde 10 artış yapılmasının kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Ayrıca söz konusu rakamlara ek olarak tüm ikramiye ve sosyal yardımlara da aynı oranda artış yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, kamu işçilerine yapılan ücret artışlarına karşılık 2007 yılı toplu pazarlığında Türkiye Kamu-Sen'in amacının açlık sınırının altında ücret alan kamu görevlilerinin maaşlarını, belirlenen rakam olan 860 YTL'nin üstünde bir ücrete kavuşturmak olduğu kaydedildi.

(ANKA)