kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hülya Avşar

Hülya Avşar evini satışa çıkardı, TMSF haciz koydu

RAHİM AK
Avşar'ın satışa çıkardığı konak TMSF'ye takıldı. Fon, Avşar'ın 800 bin dolarlık borcu nedeniyle Tarabya'daki iki evine de haciz koydu..
Hülya Avşar'ın 10 milyon dolara satışa çıkardığı konağa Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Avşar'ın Star Televizyonu'ndan kalan borcu nedeniyle haciz koydu. Avşar, böylece 1997 yılında Sarıyer Büyükdere'de 2 milyon 500 bin dolara satın aldığı ve 8 oda ile 4 salondan oluşan, 4 katlı 750 metrekarelik konağı borcu nedeniyle satamıyor. Konağa ve Tarabya'da bulunan iki ayrı eve daha tedbir koyan TMSF, 6183 Sayılı Yasa gereği konağı satacak. Buradan elde ettiği gelirle Avşar'ın borcu kapanacak.

BORÇ STAR GRUBU'NDAN
Edinilen bilgilere göre Avşar, Star Grubu ile yaptığı anlaşma ile çekilecek bir film karşılığında 300 bin dolar avans aldı. Ancak Avşar filmi çekmedi. Bunun üzerine Avşar'ın Star'a 300 bin dolar avans ve protokolde ceza şartı olarak konan 500 bin dolarlık borcu oluştu. Star Grubu'na TMSF, Uzan grubu borçları nedeniyle el koyunca borç da TMSF'ye geçti. Avşar'ın borcu ödememesi üzerine TMSF 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulu Hakkında Kanun hükümlerine göre icra takibine başladı. Verilen sürede borcu ödemeyen ve İdare Mahkemesi'nde itirazda bulanan Avşar'ın itirazı İstanbul 4'üncü İdare Mahkemesi tarafından 8 Şubat'ta reddedildi. Mahkeme Avşar'ın anlaşmaya da yanaşmadığını belirterek sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüğünü yerine getirmeyeceğini beyan ettiğini gözönünde bulundurarak kendisine verilen avans ile cezasını ödemesine karar verdi.

2 EVE DAHA HACİZ KONDU
TMSF bu evin dışında Tarabya Nurol Sitesi'ndeki iki ayrı eve daha haciz uyguladı. Tarabya Mahallesi Nurol Sitesi'ndeki bir evin intifa yani oturum hakkını kendinde tutan Avşar, kuru mülkiyetini 73 bin YTL bedelle kardeşi Helin Avşar'a Nisan 2006'da sattı. Aynı sitede bulunan diğer eve ise Yapı Kredi Bankası mahkeme kararından bir ay sonra 28 Mart'ta 650 bin YTL'lik ipotek koydu. Ancak TMSF yasaya dayanarak hem Helin Avşar'ın mülkiyetine geçen eve hem de bankanın ipotek koyduğu eve haciz koydu.