kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aksigorta ve Oyder, panelde yetkili servisleri tartıştı

Otomotiv ve sigortacılık sektörü arasındaki işbirliğinin değerlendirildiği 'Aksigorta Otomotiv Bayisi Acenteler Toplantısı', yüksek katılımla Bodrum Princess Otel'de gerçekleşti..
Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samim Ünan, Avrupa Birliği Uzmanı Ali Cihangir Topkar ile Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz'ün konuşmacı olarak yer aldığı "Otomotiv ve Sigortacılık Sektörü İşbirliği" konulu panel, 151 otomotiv bayisi acentesinden 218 katılımcı ile düzenlendi.

YENİ S'LER EKLENİR
Toplantıda konuşan Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, iki sektör arasındaki işbirliğinin önemine değinerek "Otomotiv sektöründe özellikle son 10 yılda yaşadığımız gelişmelerle yerleşen plaza anlayışı çerçevesinde; satış öncesinde, sırasında ve sonrasında kapsamlı hizmet sunumu artık bir bütün. Bu bütünde araç satışı, satış sonrası hizmetler (bakım, hasar vb. ) ve yedek parça tedariki, yetkili servislerde tüketicilere batı standartlarında sunulmaktadır. Son yıllarda bu 3S anlayışına, sigortalı araç sayısını ve işbirliğini artıracak yeni S'ler de eklenmektedir. Bu S'lerden biri 'sigorta', diğeri de otomotiv ve sigortacılık arasında oluşmakta olan güçlü işbirliği ile 'sinerji'. Bu uygulamalarla beraber yetkili servislere daha fazla iş yönlenecektir. Biz de Aksigorta olarak, sigortalılarımızı yetkili servislere yönlendiriyoruz. Bu işbirliğinde gerek otomotiv sektörü gerekse sigortacılık sektörünün ortak menfaatleri, maliyetlerin düşmesine sağlayacağı katkı, beklenilen azami müşteri memnuniyeti işimizin olmazsa olmazları." dedi.

PAZAR BÜYÜYOR
"Otomotiv ve Sigortacılık Sektörü İşbirliği" konulu panelde konuşan OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar ise, 90'lı yıllarda otomotiv ve sigorta sektörü arasındaki işbirliğinin yok denecek kadar az olduğunu söylerken 2000'li yıllara gelindiğinde büyüyen pazar, artan müşteri beklentileri ve iş yapış şekillerinin değişmesiyle beraber sektörler arası işbirliğinin arttığını belirtti. Sorunların çözümünde her iki sektörün işbirliğinin önemli rol oynadığını ifade eden Taşar: "Hepimizin aynı gemide olduğunun bilinci ile bir ortak çözüm platformunun oluşturulması gerekir." dedi.