kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trafikte sancılı süreç

Zorunlu trafik sigortalarında yeni rehber tarifeyi değerlendiren Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, "Her şehirde fiyat yüzde 5 azaltılırsa, sigorta sektörü bu branştan en az iki yıl daha kâr edemez" dedi..
Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, trafik sigortalarında hasar prim oranının artma eğilimini sürdürdüğünü ve sektörün bu branştaki zararının büyüyeceğini belirtti. "Önümüzdeki 2 sene sigorta şirketlerinin trafik branşında sancı çekeceği bir süreç olacak, para kazanmak güçleşecek" diyen Fırat şu değerlendirmeyi yaptı: "1 Ağustos itibariyle kontrollü tarife adı altında bir başlangıç yaptık. Trafik branşında mart sonuçları 80'lerin üzerinde bir hasar prim ilişkisini gösteriyor. Geleceğe yönelik eğilim de sektörel hasar prim oranının artacağı şeklinde. 2005 yılında kaskodan zarar edip, trafikten kâr ediyorken 2006 yılında iki branş da zarara döndü. Trafikte sorunumuz tarife rejimi."

KÜÇÜK ŞEHİRLER
Trafik sigortalarında yaşanan ana sorunun büyük şehirlerde fiyatlamanın doğru yapılamaması olduğunu vurgulayan Fırat şöyle konuştu: "Büyük şehirler, küçük şehirler tarafından sübvanse ediliyor. Para kazanmanın formülü; doğru kişiye, doğru fiyatla malı satmaktır. Trafiği riski yüksek gruplara daha yüksek fiyat, riski düşük gruplara daha düşük fiyat vererek yönetirseniz, segmentasyonunuzu daha rahat yapabilirsiniz." Yeni tarifeye geçişle birlikte pazar payı kaybetmeme içgüdüsü veya başka stratejilerle bazı şirketlerin her bir denek için fiyatları yüzde 5 azalttığını belirten Ertan Fırat, "Tarife tamamen serbest olduğunda biz rasyonel olabilecek miyiz? İstatistiklerin bize söylediği şekilde hareket edebilecek miyiz? Ben inanmıyorum, ciddi endişelerim var. 2008'de fiyatlar aşağıya düşeceği için teknik kârlılığın hayal olacağını, şu anki yapıyla problemlerin 2009 yılına da sarkacağını tahmin ediyorum. Trafik branşı kesinlikle sektörün ana problemlerinden biri olacak" dedi.