kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Boğaziçi Köprüsü ve Başbakan Erdoğan'ın yeni evine oldukça yakın olan arsa, Koç Holding ve Soyak Göztepe konut alanının da hemen yanında bulunuyor.

Toprak'ın Anadolu'daki Karayolları arazisi satılıyor

Halis Toprak'ın Göztepe Libadiye'deki 73 dönümlük arsası 28 Eylül'de satılıyor. 'Anadolu yakasının Karayolları arazisi' olarak adlandırılan arazi hem büyüklük hem de konumu itibarıyla Anadolu yakasının en önemli arazileri arasında gösteriliyor. Arsa Büyükşehir ve Üsküdar Belediyesini'nin kabul ettiği imar planları ile son derece uygun konut ve ticaret alanı olarak gösteriliyor. Anadolu yakasında merkezi olması ve ulaşım kolaylığı nedeniyle Anadolu yakasındaki en önemli arazi olarak adlandırılan arazinin satışı ile Toprak Grubu'nun bankalara olan borcunun önemli bir miktarı ödenecek.

BOĞAZ'A YAKIN ARAZİ
Göztepe Libadiye'deki 73 dönümlük arazi Toprak Holding satıyor. TMSF daha önce Toprak'ın diğer mallarıyla birlikte bu arsaya da el koymuş ancak Halis Toprak'ın verdiği taahhütleri dikkate alarak mayıs ayında yapılacak ihaleyi iptal ederek satışı Toprak'ın yapmasını kabul etmişti. O tarihten bu yana satışa hazırlanan Halis Toprak, Ak Yatırım ile anlaşma imzaladı. Ak Yatırım araziyi ve özelliklerini anlatan bir broşür hazırlayarak potansiyel yatırımcılara gönderdi. Arsayla yerli ve yabancı yatırımcıların ilgilendiği belirtiliyor. Ticaret, turizm ve konut imarı bulunan arsanın satışını gazetelere verdikleri ilanlarla duyuran Toprak Grubu, arsanın ya tamamını satacak ya da hasılat paylaşımı modelini benimseyecek. 28 Eylül'de saat 15.00'te Çamlıca Libadiye Caddesi'ndeki Toprak Air'de gerçekleştirilecek olan ihaleye başvurmak için 27 Eylül'e kadar danışman firmalar Ak Yatırım ve P&D Gayrimenkul'e başvurarak İhale Katılım Formu almak gerekiyor.