kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF'nin Bayındır Grubu alacakları nedeniyle el koyduğu Karadeniz bölgesinin fabrikalarından olan Sagra, 77 milyon 50 bin dolara satıldı.

30 yıllık ilaçcı Sanovel Sagra'yı aldı, gıdacı oldu

TMSF'nin Sagra'yı satış ihalesinde en yüksek teklif ilaç sektörünün köklü gruplarından olan Sanovel'den geldi. Doğuş Çay ile yarışan Sanovel, Sagra Gıda için 77 milyon dolar verdi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), 39 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Sagra Gıda'ya en yüksek teklif Sanovel ilaçlarının üreticisi Sanset Turizm'den geldi. Kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihalede 3 katılımcı yer aldı ve en yüksek teklifi 77 milyon 50 bin dolar olarak Sanset Turizm verdi. Sanset Turizm, Doğuş Çay ile Elvan Gıda'nın katıldığı ihalede, Elvan Gıda 13 milyon dolar, Sanset Turizm 45 milyon 550 bin dolar, Doğuş Çay ise 45 milyon 600 bin dolar teklif verdi. En yüksek teklif olan, 45 milyon 600 bin dolar bedelle başlayan açık artırmada toplam 629 kez artırım yapıldı. Sanset Turizm'in 70 milyon 50 bin dolar pey sürdüğü esnada, Doğuş Çay'ın mola aldığı, molanın ardından açık artırmanın Sanset Turizm'in verdiği 77 milyon 50 bin dolar bedelle son bulduğu görüldü. Pey aralığının 50 bin dolar olduğu ihalede, Elvan Gıda hiç artırımda bulunmadı. TMSF'nin yaptığı ihalede satışa aracılığı Garanti Yatırım yaptı. Satışa Sagra'nın faaliyetini sürdürebilmesi için gerekli olan gayrimenkuller, makine-teçhizat, döşeme-demirbaşlar (menkuller) ve marka ve başvuruları da dahil oldu. 1976'da Ankara'da ilaç deposunu kurarak ilaç sektörüne giren Erol Toksöz'ün şirketi 1983'te Şişli'de 5 personelle Sanovel markası ile ilaç üretimine başladı.