kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kademeli mesai

Ercan SARIKAYA İSTANBUL
Büyükşehir Belediyesi'nin valiliğe sunduğu öneriye göre, işe başlama saatleri 06-10.30, bitiş saatleri ise 15.00-19.00 arasına yayılıyor ..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik sorununa çözüm için proje arayışını sürdürüyor. Büyükşehir'in İstanbul Ticaret Odası ile ortaklaşa yaptığı "kademeli mesai uygulaması" çalışması onay için İstanbul Valisi Güler'e sunuldu. İki yıl önce de gündeme gelen ancak çalışmaları yeni tamamlanan uygulamayla trafik yükünün azaltılması hedefleniyor. Öneriye göre, İstanbul'da işe başlama saatleri "işçi, memur, özel sektör çalışanları ve öğrenciler'' olarak 4 grupta toplanıyor. Bu grupların bir saat arayla trafiğe çıkmaları halinde 08.00-09.00 ile akşam iş çıkış saatlerinde trafiğin rahatlaması bekleniyor. Buna göre, fabrikalar ve imalathaneler saat 06.00'da, resmi daireler, adliyeler, hastaneler ve diğer sağlık kuruluşları 07.00'de, bankalar, finans kuruluşları, odalar ve borsaların saat 09.00'da işe başlaması planlanıyor.

'ARTIK İŞ SAATLERİ AYRIŞMALI'
İlk ve orta dereceli okulların 08.00'de, üniversitelerin saat 10.00'da eğitime başlaması önerilirken, çöp toplama saatleri de, saat 10.00-12.00 ile 22.00-24.00 olarak belirlendi. Artık herkesin aynı saatte işe gidip aynı saatte eve dönüşünün ayrıştırılması gerektiğine işaret eden Başkan Kadir Topbaş "Bütün büyük metropollerde uygulanan projeyi Vali Bey'e sunduk. Böylece günlük trafiğin yoğun olduğu pik saatleri yaymayı düşünüyoruz. Yakıt tasarrufu hedefliyoruz" dedi.