kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ESKİ ÇALIŞANIYDI Çete lideri Yunus Altunpak Şanlıurfa'da sahte kimlikle yakalandı. 'Savcının karısı' Aslı Bal geçmişte kaçırdığı müteahhidin yanında çalışıyordu.

'Savcının karısı' adam kaçırdı

Murat KARAMAN SABAH
Adana'da müteahhidi kaçırıp 2 milyon YTL fidye isteyen çete yakalandı. Aslı Bal isimli çete üyesinin ayrıldığı eşinin savcı olduğu ve "Savcının karısı" olarak tanındığı öğrenildi..
İki kişinin fidye için kaçırılması ve nitelikli yağma suçuna karışmaları yüzünden haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan Yunus Altunpak (31), yeğenleri Bekir Bereket, Erdal Bereket, Adana Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesinde sekreter olarak çalışan Aslı Bal (37), Namer Aksoy ve S.Ş. (17) Adana'da müteahhitlik yapan Ramiz Ataç'ı kaçırıp fidye istemek için plan yaptı. Ayrıldığı eşinin savcı olmasından dolayı herkes tarafından "Savcının karısı" olarak tanınan Aslı Bal, daha önce yanında çalıştığı müteahhit Ramiz Ataç'ı satılık ev gösterme bahanesiyle 29 Ağustos 2007 günü Havutlu beldesine götürdü. Ramiz Ataç, silahla etkisiz hale getirildi. Kaçırılma olayını Şanlıurfa'dan yöneten Yakup Altunpak, müteahhitin oğlu Deniz Ataç'ı arayarak, 5 milyon YTL istedi. Deniz Ataç rakamın çok yüksek olduğunu söyleyince taraflar 2 milyon YTL'de anlaştı. Ramiz Ataç bir gün sonra tutulduğu evin ikinci katından atlayarak kaçmayı başardı.

ÇETE LİDERİ DE YAKALANDI
Güvenlik güçlerine sığınan ve kaburgasında 6 kırık olduğu anlaşılan Ataç, hastanede tedavi altına alındı. Ekipler Aslı Bal Namer Aksoy ve S.Ş. ve Yunus Altunpak'ı yakaladı. Olaya karışan Altunpak'ın yeğenleri olan Bekir Bereket ve Erdal Bereket ise aranıyor.
Haberin fotoğrafları