kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖNCE LÜKSÜ GÖSTERİYORLAR M.O.’nun lideri olduğu çetenin çocuklara önce eğlence hayatını gösterip suça bu yolla teşvik ettikleri anlaşıldı.

Kapkaç baronu kendine zırhlı araç almış

Rıdvan TEZEL - Müslim SARIYAR
Küçük çocuklara hırsızlık yaptıran çete liderinin çatışmada yaralandıktan sonra güvenlik için zırhlı araç aldığı anlaşıldı..
İstanbul'da hırsızlık ve uyuşturucu ticareti yapan "Diyarbakırlılar Çetesi" ne yönelik operasyonda 45 kişi gözaltına alınmıştı. Polisin yaptığı sorgularda çeteyle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşıldı. Çete üyelerinin, hırsızlık yapmadan önce bölgede keşif yaptıkları ve dikkat çekmemek için lüks araç kullandıkları da ortaya çıktı.

ÇATIŞMADA YARALANDI
Gözaltına alınan ve çetenin hırsızlık grubunun lideri olduğu iddia edilen M.O. ve uyuşturucu işi yapan grubun lideri olduğu ileri sürülen Ş.L.T.'nin lüks hayat sürdükleri saptandı. M.O.'nun 2 lüks aracı bulunduğu ve birini eşi Y.O.'nun kullandığı belirlendi. Yaklaşık 3 ay önce çete içi anlaşmazlık sonucu yaşanan çatışmada bacağından yaralanan M.O.'nun kendisini korumak için zırhlı araç aldığı belirtildi. Uyuşturucu alıp satan grubun lideri olduğu öne sürülen Ş.L.T.'nin aynı şekilde lüks hayat sürdüğü ve bir süre önce girdiği silahlı çatışmada yaralandığı, ayağında platin ve demir ile dolaştığı kaydedildi. Çete üyelerinin yaşadıkları lüks hayatı, çocuklara suça itmek için kullandıkları belirlendi. İstanbul dışından getirilen çocukların lüks hayat özentisi içine sokulduğu, lüks minibüslerle gezdirildikleri ve gece kulüplerine götürülüp eğlendirildikleri ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları