kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bizde eşcinsel yok'

İran lideri, Columbia Üniversitesi'ndeki konuşmasında döktürdü... Dekanın 'Eşcinselleri asıyorsunuz' sözleri üzerine 'Bizde sizinki gibi eşcinseller yok. Nereden duyuyorsunuz' dedi..
Neden sizin nükleer silah geliştirme hakkınız var da bize bu yasaklanıyor?

Soykırımın olup olmadığını öğrenmek için daha çok araştırma yapmalısınız

Mantığın her bittiği anda ve yerde askeri tehditlerde bulunmak çok kötü

ABD Irak'taki başarısızlığın nedenini bizde değil başka yerde aramalı


ABD'de 62'nci Genel Kurulu düzenlenen Birleşmiş Milletler toplantılarına medyanın ilgisi hiç bu kadar fazla olmamıştı. Çünkü bu kez New York kenti, kimileri tarafından "şeytan", kimileri tarafından da "kahraman" görülen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ı ağırladı. İran lideri, önceki gün ülkenin önde gelen üniversitelerinden Columbia'nın kürsüsünden öğrencilere seslendi. Ülkesinde eşcinsel olmadığını söylemesi, tüm dünyada günün konusu oldu. Ancak Ahmedinecad'ın konuşmasından önce üniversite rektörü Lee Bollinger, kendilerine yönelik tepkileri biraz olsun hafifletmek istercesine "Kendisi acımasız ve gaddar bir diktatörü andırıyor. Soykırımın mit olduğu yönündeki görüşleri saçma. Kendisine burada liderliği ve görüşleri hakkında çok soru gelecek. Ancak bunları yanıtlayacak entelektüel cesareti olduğundan şüpheliyim" dedi.

SEYİRCİLER YUHALADI
Bollinger'in ardından mikrofona geçen Ahmedinecad, bu sözleri hakaret olarak kabul ettiğini söyledi. Nükleer silah geliştirme haklarının olduğunu savundu. Buna karşı çıkan ülkeleri "monopolcu ve bencil" olarak niteledi. İsrail'i kast ederek "Siyonist rejim haricinde herkesle dost ilişkileri kurabileceğini" anlattı. Ancak dinleyicilerden gelen "İran'da eşcinselleri idam ediyorsunuz" sözlerine verdiği yanıt önce herkesi güldürdü, ardından yuhalandı: "İran'da sizdeki gibi eşcinseller yoktur."
Haberin fotoğrafları