kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gani Rüzgar Şavata Şenay Akay Yalçın Dümer İsmet Özhan Elif Özkul Burcu Çağrı Arafat Şavata Yasemin Tunca Sabahattin Kat (Yapımcı)

Şenay araştırmacı gazeteci oldu

Öner ÖNGÜN
Şenay Akay, ekimde atv'de yayınlanmaya başlayacak 'Kara Güneş' adlı Güneydoğu dizisinde araştırmacı bir gazeteciyi canlandıracak..
Ekimde atv ekranlarında başlayacak olan 'Kara Güneş' adlı dizinin tanıtım toplantısı, geçtiğimiz akşam Taksim'de gerçekleştirildi. Dizinin yönetmenliğini, aynı zamanda başrolü de üstelenen Gani Rüzgar Şavata yapıyor. Şenay Akay ve Elif Özkul ise Şavata'yla başrolü paylaşıyor. Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen dizi; Güneydoğu'nun acılı ve gizemli coğrafyasında, yoksul ve onurlu bir ailenin ayakta kalma mücadelesini konu alıyor.

MODELLİKTEN VAZGEÇTİ
Şenay Akay dizide, araştırmacı gazeteci Zeynep rolüyle karşımıza çıkacak. Dizinin tanıtım yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akay, böyle bir dizide yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi: "Beni bugüne kadar hiçbir proje bu kadar heyecanlandırmamıştı. Bu senaryo beni o kadar etkiledi ki, modellikten bile vazgeçmemi sağladı..." Oyunculuk konusunda tecrübeli olmadığını belirten Akay; ekibin desteğiyle iyi bir şeyler yapmaya çalışacağını ifade etti. Çiçeği burnunda oyuncu, gazetecilerin yaşam tarzını yakından bildiğini de sözlerine ekledi. Kara Güneş, sadece Güneydoğu'yu ve orada yaşananları anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda AIDS konusunu da ele alıyor. Gani Rüzgar Şavata, dizide; aileler arasındaki husumetten dolayı kızına AIDS virüsü bulaştıracak kadar kötülüklere başvuranların karşısında duran, adı Kara ama yüreği aydınlık bir adamı canlandırıyor.
Haberin fotoğrafları