kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Patlıcanlı börek
Önce patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Bir soğanı yine küp şeklinde doğranmış domatesi, yeşil biberi bir tavada suyunu çekene dek pişirin. Tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar ilave ederek karıştırın ve soğutun. Bir hamur kabında yoğurt, sıvıyağ, margarin, sirke, tuz, kabartma tozu ve yarım çay bardağı su ile azar azar un ilave ederek hamur yapın. 15 dakika dinlendirdiğiniz hamuru ikiye bölüp, merdane ile açın. Hazırladığınız içten koyup, rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
*
1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı margarin
* 1/2 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 kabartma tozu
* 1 yumurta sarısı
* Aldığı kadar un
* Tuz
İçi:
*
3 adet patlıcan
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 adet yeşil biber
* 1 kaşık sıvıyağ
* 5 adet mantar
* 1 çay bardağı kaşar rendesi
* Tuz
* karabiber

Şafak çorbası
Domatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir tencereye doğrayın ve 10 dakika kendi suyuyla pişirin. Daha sonra domatesleri robottan geçirin. Domatesleri aldığınız tencereye yağ ve unu koyun ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Hazırladığınız domates püresi ve et suyunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yapmadan hemen önce ayrı bir kasede yumurtayı ve sütü çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbadan bir miktar alarak terbiyeye ekleyin ve ılınmasını sağlayın. Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş tencereye terbiyeyi dökün. Çorbayı sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kg. domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 1.5 çorba kaşığı un
* 1/2 lt. süt
* 3 su bardağı et suyu
* 2 yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı margarin

Palamut pilakisi
Kılçıklarını çıkarttığınız palamutları kuşbaşı kesin. Soğanları yemeklik doğrayın. Temizlediğimiz mantar ve sivri biberleri dilimleyin. Domatesleri rendeleyin (veya soyup küp küp doğrayın). Havuç ve patatesleri haşladıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğrayın. Büyükçe bir tavaya 1 su bardağı sıvı yağı alıp, kızdırın. Soğanı bu yağda pembeleştirin. Diğer sebzeleri de tavaya alıp, 20 dakika sote edin. İçine palamudu, iki su bardağı su, şeker ve tuz ekleyip, balık yumuşayana dek pişirin. Arzuya göre üzerini kıyılmış maydanozla ve limon dilimleri ile süsleyin.

MALZEMELER
*
2 adet palamut
* 400 gram patates
* 400 gram havuç
* 100 gram sivri biber
* 200 gram domates
* 50 gram mantar
* 2 adet orta boy domates
* 1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 su bardağı su n tuz